23 липня 2021 р. 16:24

В Одесі працюють пункти тимчасового розміщення для постраждалих внаслідок стихії

В Одесі працюють пункти тимчасового розміщення для постраждалих внаслідок стихії

Для мешканців вулиці Шефської в Одесі, які не можуть через негоду перебувати в своїх домівках, організовано мобільний пункт для тимчасового розміщення. Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Одеській області.

Рятувальники оперативно організовали мобільний пункт для тимчасового розміщення таких осіб.

Також зараз тривають роботи по відкачуванню води в місті, зокрема, по вулиці Шефській.

Нагадаємо, внаслідок затяжної нічної зливи в Одесі сталося підтоплення в ряді районів.

За повідомленням ДСНС, протягом минулої ночі рятувальники здійснили 22 виїзди на відкачування води з підвальньних приміщень багатоповерхівок, приватних домогосподарств та будинків. Було евакуйовано 11 мешканців та 7 громадян врятовано, прибрані 18 аварійних дерев.

До надання допомоги населенню залучили 22 одиниці пожежно-рятувальної техніки і 103 рятувальників. 

Величезні затори, що утворилися внаслідок підтоплення Одеси через потужну зливу, не дозволяють одеситам і гостям міста вчасно дістатися з Суворовського району в центр. Про це повідомили кореспонденти ІзбірКома.

Нагадаємо, сильні дощі випали в центральній та північній частині Одеської області. Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС регіону.

Так, 20 липня рятівники 4 рази виїжджали на прибирання дерев з проїжджої частини дороги в смт Любашівка Подільського району. В цьому населеному пункті, як повідомив Telegram-канал THE WEATHER LAB, за декілька годин випало 45 мм опадів. Очевидці зафіксували шквальні пориви вітру і випадіння граду розміром до 88 мм у діаметрі. Дощило і в Роздільній. 

Велика злива спричинила повінь у селі Пиріжна Кодимської міської територіальної громади, повідомив офіційний сайт міської ради. 

Згідно з інформацією місцевої комісії ТЕБ та НС, внаслідок сильного дощу велика вода завдала шкоди садибам, знищила майбутній врожай, замулила городи та дорогу.

Також через потужну зливу була знеструмлена частина міста Кілія Ізмаїльського району. Про це повідомив у Facebook міський голова Вячеслав Чернявський.

Крім того, зупинилися насосні станції, що призвело до припинення водопостачання. Мер додав, що енергетики одразу взялися за ліквідацію аварії, і близько опівночі більша частина міста отримала електрику. 

12 червня в Одесі на електричній підстанції «Чумка-3», що на вулиці Транспортній, 3, стався вибух. Через це було знеструмлено чимало будинків, припинено вдопостачання низки житлових масивів. 

Пожежа на прогулянковому катері, пришвартованому біля причалу у Білгороді-Дністровському почалася 7 червня після дев'ятої години ранку. Через займання постраждала людина. 

Раніше сильний ураганний вітер зірвав покрівлю даху і купола з церкви в селі Салгани Білгород-Дністровського району Одеської області. 

Підтоплення будинків і придомових територій сталося у декількох населених пунктах на Одещині.

Раніше велика злива спричинила повінь у селі Пиріжна Кодимської міської територіальної громади, повідомив офіційний сайт міської ради. 

Згідно з інформацією місцевої комісії ТЕБ та НС, внаслідок сильного дощу велика вода завдала шкоди садибам, знищила майбутній врожай, замулила городи та дорогу.

Через негоду підтоплення будинків і придомових територій сталося у декількох населених пунктах на Одещині.

Поділитися