23 червня 2021 р. 09:36

Рятувальники продовжують шукати жінку під завалом в Лебедівці (оновлено)

Рятувальники продовжують шукати жінку під завалом в Лебедівці (оновлено)

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій та волонтери з 9:00 23 червня продовжили розкопувати ґрунт на місці зсуву в курортному селищі Лебедівка Білгород-Дністровського району Одеської області. 

Як пояснили в ДСНС, опівночі 22 червня роботи припинили у зв’язку з небезпекою нового зсуву.

Ймовірної постраждалої поки що не виявлено. Втім, з ранку розкопки продовжили - станом на 9 годину на місці зсуву ґрунту в селі Лебедівка працювали 10 рятувальників та п'ять добровольців. Сили нарощуються. На місце прямують ще 30 рятувальників та кінологи. Також задіяна інженерна техніка. Усі подробиці згодом.

Зсув ґрунту в Лебедівці стався 22 червня ввечері. На місці зсуву знайдено рушники жінки, яку свідки до цього бачили, а потім втратили з поля зору. Тож в рятувальників були підстави вважати, що її можливо завалило ґрунтом.  

13:43 місце зсуву обстежили із службовими собаками, якихось ознак того, що під завалом хтось є не знайдено. Втім в ДСНС зазначають, що роботи ще тримають тож казати, про відсутність постраждалих від зсуву - зарано.

ФОТО: ДСНС в Одеській області.

14:50 Рятувальники завершили пошуки в Лебедівці. Жодного постраждалого не знайдено.

Нагадаємо, у травні зсув ґрунту стався на ділянці капітального ремонту автомобільної дороги Р-33 (км 251, Бородавський яр) в Подільському районі Одеської області. Хоча деформацій та пошкоджень дорожнього покриття не виявлено, Служба автомобільних доріг в Одеській області надіслала вимогу до генпідрядної організації ТОВ «Ростдорстрой» щодо ліквідації зсуву та виявлених дефектів. 

У лютому цього року колісний будівельний кран, що знаходився на території споруджуваного ЖК «Родос» провалився в котлован, постраждалих не було. Раніше, того ж місяця в Аркадії стався зсув ґрунту

В жовтні 2020 року двоє будівельників опинилися під завалою на будівельному майданчику житлового комплексу GREE'S на вулиці Сахарова, 5 в Одесі.

У вересні того ж року невеликий зсув ґрунту стався на частині схилу в одеській Аркадії біля будівництва, яке веде ТОВ «Перлина», зупиненого суддями. Забудовник планував звести тут чотири 12-поверхові будівлі з підземним паркінгом на 552 автомобіля. При цьому, будівництво велося під виглядом берегоукріплювальних робіт, а висотки забудовник намагався видати за об'єкти рекреації.

В червні 2020 року невеликий зсув ґрунту стався на 13-й станції Великого Фонтану між будівельним майданчиком «Гефеста» «Каліпсо» та новобудовою - житловим комплексом «Магніт». 

Йдеться про будівництво, щодо якого Одеський окружний адміністративний суд 12 травня розпочав провадження за позовом до департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради. Позивач вимагає визнати протиправними та скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, що розташована за адресою: Одеса, 13-та станція Великого Фонтану (район пляжу «Курортний»).

12 січня 2019 року автокран впав і придавив стрілою робітника на будівництві на пляжі «Ланжерон». Від отриманих травм чоловік помер. 

Поділитися