30 листопада 2021 р. 09:46

Рятувальники намагаються відсудити в "Молодої гвардії" пожежне депо та землю

Рятувальники намагаються відсудити в "Молодої гвардії" пожежне депо та землю

Господарський суд Одеської області планує 7 грудня розглянути позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до державного підприємства "Український дитячий центр «Молода Гвардія»" щодо повернення рятувальникам землі та будівель.

Відповідну інформацію оприлюднили на сайті суду. 

Як свідчать матеріали справи, ще 17 серпня до Господарського суду Одеської області надійшла позовна заява від рятувальників. Позивач просить суд зобов`язати ДП "Український дитячий центр «Молода Гвардія»" повернути ГУ ДСНС в Одеській області пожежне депо площею 392,2 квадратних метра, а також земельну ділянку загальною площею 1 тисяча 210 квадратних метрів, яка складається з площі земельної ділянки під спорудою 396 кв.м., під дорожним твердим покриттям 814 кв. м., розміщену на земельній ділянці території ДП "Український дитячий центр «Молода Гвардія»".

Нагадаємо, зазначимо, що під час сесії міської ради у березні 2020 року, депутати погодили виділення 13 соток землі ДСНС на Миколаївській дорозі, 315-В для будівництва та експлуатації державної пожежно-рятувальної станції.

Керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій продовжує пошуки інвестора для будівництва нового пожежного депо в районі залізничного вокзалу. 

В грудні 2018 року заговорили про реконструкцію 180-річного будинку пожежного депо, розташованого в Привокзальному провулку.

Зазначимо, що у 2018 році пожежне депо, в штат якого входять 14 рятувальників, відкрили в селі Визирка Лиманського району, команду також повністю забезпечили необхідним обладнанням для локалізації пожеж.

Поділитися