05 липня 2021 р. 20:15

Роботи на пам'ятці архітектури на Приморському бульварі визнані законними

Роботи на пам'ятці архітектури на Приморському бульварі визнані законними

Слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області закрили кримінальне провадження від 26 липня 2019 року про самовільні будівельні роботи в приміщеннях пам'ятки архітектури - напівциркульного будинку на Приморському бульварі, 7.

Правоохоронці не виявили в діях посадових осіб ТОВ «Гранд Отель» складу кримінального злочину, повідомляє "Думская". 

Втім, П`ятий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Одеського окружного адміністративного суду, який 19 листопада 2020 року задовольнив вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Гранд Отель», що наполягало на скасуванні штрафу, накладеного на нього Міністерством культури України. 

Компанія має сплатити 358,7 тисячі гривень за порушення законодавства про охорону культурної спадщини.

 26 червня позаминулого року директор громадської організації «Товариство і історична спадщина» Олександр Бабич повідомив на своїй сторінці в Facebook про будівництво і опублікував фотографії, на яких видно свіжу кладку на даху будівлі.

27 червня, після низки публікацій у ЗМІ, Олександр Бабич відзначив, що кладку розібрали. Однак пізніше роботи відновили.

В липні того ж року власники півциркульної будівлі, розташованої біля пам'ятника Дюку в центрі Одеси, не пустили посадовців на перевірку.

В серпні 2019 року робочі продовжили будівництво, змонтувавши металеві балки і зводячи дах мансардного поверху з вікнами.

А в листопаді суд наклав на цю будівлю арешт. Втім, в грудні арешт було знято

Поділитися