18 березня 2021 р. 15:31

Реставрацію будинку Гоголя в Одесі планують розпочати в квітні

Реставрацію будинку Гоголя в Одесі планують розпочати в квітні

Проєкт реставрації аварійного будинку на Гоголя, 11 в Одесі має бути готовим до кінця квітня, тож роботи по реставрації будинку планують розпочати також наступного місяця. 

Про це під час щорічного звіту міського управління охорони культурної спадщини повідомив його начальник Володимир Мещеряков.

Він зазначив, що за проєктно-кошторисну документацію вже сплатили 210,5 тисяч гривень. 

"Роботи із відновлення покрівлі будівлі та фасадів можна буде розпочати, якщо в квітні зміняться на краще погодні умови", - зазначив посадовець. 

Завершити ці роботи планується до кінця року або власників будівлі чекають штрафи.

Нагадаємо, в січні Володимир Мещеряков зазначав, що саме відсутність проєктно-кошторисної документації унеможливлювало роботи із реставрацією раніше.  

В серпні минулого року голова Приморської районної адміністрації Марат Корольов і представник Товариства співвласників багатоквартирного будинку «Затишне» (власників квартир в будинку Гоголя) Олексій Британов підписали меморандум про співпрацю при реставрації будівлі-пам'ятки архітектури. 

Раніше комісія, створена для оцінки стану будинку на вулиці Гоголя, 11 в центрі Одеси, визнала фасадну частину цього будинку непридатною для проживання.

У квітні 2018 року обрушилася частина покрівлі будівлі-пам'ятки архітектури на вулиці Гоголя в Одесі. У січні 2020 року електронна петиція з проханням до Одеського міського голови Геннадію Труханову внести на сесію проєкт рішення про виділення коштів з міського бюджету на реставрацію будинку Гоголя, який є пам'яткою архітектури, з'явилася на платформі «Соціально активний громадянин».

Поділитися