07 листопада 2021 р. 15:47

Ренійським школярам встановили дистанційне навчання на два дні

Ренійським школярам встановили дистанційне навчання на два дні

На позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про організацію для закладів загальної середньої освіти Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області дистанційного навчання з 8 по 9 листопада. Таку інформацію передав кореспондент ІзбірКома.

Щоб оцінити це рішення, треба згадати коротку передісторію запровадження дистанційного навчання в школах громади восени 2021 року. Все почалося з позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ ​​і НС, що відбулося 18 жовтня. Ухвалили рішення: встановити  на території громади «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення гострого респіраторного захворювання COVID-19, викликаного коронавірусом SARS CoV-2, і запровадити у зв'язку з цим низку обмежувальних протиепідемічних заходів. У тому числі - організувати для учнів 1 – 11 класів закладів загальної середньої освіти освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання з 19 до 23 жовтня 2021 року. Тобто на один тиждень. Наступний робочий тиждень з 25 по 29 жовтня був канікулярним.

На засіданні 29 жовтня члени зазначеної комісії прийняли рішення про організацію для школярів дистанційного навчання ще на один тиждень - з 1 по 5 листопада 2021 року.
 
І ось, провівши засідання вже в листопаді, комісія постановила, що учні й надалі навчатимуться в онлайн-режимі. Але тепер уже два дні.

Нагадаємо, учні 5-11 класів одеських школ зможуть навчатися очно з 8 листопада лише в тих закладах, де вакциновані усі працівники. Про це повідомила директорка департаменту освіти та науки Одеської місткої ради Олена Буйневич

Станом на 29 жовтня 2021 року щеплення від COVID-19 зробили 58,5% працівників освіти Ренійської громади, і це найнижчий показник в Ізмаїльському районі Одеської області. Таку інформацію опубліковано на офіційному сайті райдержадміністрації.

Поділитися