13 травня 2021 р. 22:00

Пов'язана із махінаціями під час будівництва «Вікторії» компанія планує ремонт гімназії, де вчився одеський мер

Пов'язана із махінаціями під час будівництва «Вікторії» компанія планує ремонт гімназії, де вчився одеський мер

Управління капітального будівництва Одеської міської ради планує укласти угоду про реконструкцію Одеського учбово-виховного комплексу №4.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro. 

Аукціон відбувся 12 квітня і в ньому взяли участь дві компанії: ТОВ «Укрспецпроект» та ПП «Моноліт». Незважаючи на те, що пропозиція ПП «Моноліт» була дорожчою, ніж у конкурента (70 млн 823,3 тис. проти 69 млн 999 тис. грн), саме «Моноліт» визнали переможцем. 

Одним з випускників школи-гімназії №4 на розі Адміральського проспекту і вулиці Краснова (1982 року) є Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Приморський суд Одеси дозволив слідчим поліції доступ до документів, що стосуються будівництва дитячого комплексу «Вікторія». Поліція підозрювала генерального підрядника і субпідрядника будівництва дерев'яних корпусів в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія» в змові, метою якої було привласнення коштів міського бюджету в розмірі 46 мільйонів 250 тисяч гривень.

В ході проведення аналітичного дослідження фінансової діяльності підприємств, які фактично виконували будівельні роботи на зазначеному об'єкті, а саме ТОВ «Південь-Укрбуд», ТОВ «Стройсоцстандартрозвіток» і ПП «Моноліт» слідчі встановили наступне: ТОВ «Південь-Укрбуд», в період діяльності з 1 липня 2015 року по 31 травня 2017 року отримувала від Управління капітального будівництва ОМР за роботи по реконструкції будівель «Вікторії» кошти в загальній сумі 46 мільйонів 205 тисяч 233 гривні.

Аналізом подальшого руху грошових коштів встановлено, що ТОВ «Південь-Укрбуд» в той же період перерахувало державні кошти на рахунок ПП «Моноліт» в загальній сумі 9 мільйонів 640 тисяч 540 гривень і 39 мільйонів 586 тисяч 500 гривень. Крім цього, ПП «Моноліт» перерахувало кошти в загальній сумі 1 мільйон 943 тисячі 806 гривень ТОВ «Стройсоцстандартрозвіток».

Також, ТОВ «Південь-Укрбуд» перерахувало державні кошти на рахунок ТОВ «Стройсоцстандартрозвіток» в загальній сумі 20 мільйонів 448 тисяч 168 гривень.

В ніч на 16 вересня в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі згоріла двоповерхова дерев'яна будівля. В результаті загинули троє дітей.

Поділитися