09 травня 2021 р. 13:34

Провокації та затримання: як в Одесі проходить День перемоги над нацизмом (оновлено)

Провокації та затримання: як в Одесі проходить День перемоги над нацизмом (оновлено)

Чоловік віком 63-х років прийшов у парк Шевченка з георгіївською стрічкою, ще один - 17-річний хлопець - на Алею Слави зі свастикою.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції в Одеській області.

Обох правопорушників доставлено до територіальних підрозділів поліції. На старшого з них поліцейські склали протокол за ст. 173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Питання про притягнення до відповідальності іншого порушника наразі вирішується. 

Ще один конфлікт відбувся на Алеї Слави, де під час акції «Безсмертний полк», яку заснували в Росії, правоохоронці вимагали прибрати портрет Жукова.

Також поліцейські затримали провокаторів, які кричали: «Одеса - російське місто».

За інформацією поліції, у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні правопорядок в Одесі забезпечують понад 1,300 поліцейських та гвардійців.

Біля меморіальних комплексів на Алеї Слави, площі 10 Квітня та 411 берегової батареї вони проводять превентивні заходи, спрямовані на попередження порушень вимог чинного законодавства та правил карантину громадянами.

13:20 Поліцейські викрили шістьох порушників громадського порядку. 

П’ятеро  з них доставлені до відділів поліції з Алеї слави, ще один – з 412  берегової батареї.

За результатами перевірок складено 1 протокол за ч.1 ст.173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки), 2 - за ст.173 (Дрібне хуліганство), 2 - за ст.185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) та 1 - за ч.1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

14:30 Станом на 14.30 одеські поліцейські зафіксували вісім адміністративних правопорушень. 

15.30 Одеські поліцейські зафіксували дванадцять адміністративних правопорушень. 

Нагадаємо, що 8 травня на Меморіалі 412-ї батареї відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню пам'яті та примирення, 76-й річниці перемоги над нацизмом.

Також відбулося перепоховання останків воїнів, загиблих в роки Другої світової війни при обороні і визволенні Одеси.

16:30 45-річний чоловік прийшов на заходи, пов’язані з 9 травня, на територію 412 батареї в селищі Чорноморське в головному уборі з комуністичною символікою. 

7 травня 2021 року у парку ім. Т.Г. Шевченка відбулася урочиста лінійка з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом на Одещині нестимуть службу майже півтори тисячі правоохоронців.

2 травня представники патріотичних організацій і учасники бойових дій на Сході України провели Марш захисників Одеси, який завершився мітингом в парку ім. Шевченка. 

Нагадаємо, масові акції 2 травня пройшли спокійно, правоохоронці поводилися ввічливо і виважено попри дрібні провокації деяких громадян на Куликовому полі. 

Поділитися