14 листопада 2021 р. 18:13

Противники вакцинації пікетували мерію і трамвай

Противники вакцинації пікетували мерію і трамвай

Сьогодні, 14 листопада, антивакцінатори провели дві акції в Одесі. 

Спочатку вони зібралися біля будівлі Одеської міської ради. Там, за даними місцевих медіа, протестували декілька десятків осіб.

Як повідомив портал "УСІ", організатор мітингу Павло Ярош пояснив акцію невдоволенням насильницькою, на його думку, вакцинацією, що призводить до порушення прав людини. 

Згодом декілька антиваксерів дісталися Старосінної площі, де стоїть так званий вакцинальний трамвай. З відео, опублікованого Telegram-каналом "Подслушано Одесса", можна було дізнатися про перебіг подій. Декілька осіб розвернули плакати з написами "Скажи "ні" COVID-фашизму", "Будущее наших детей в опасности. Удаленное образование - отупление молодежи", "Остановите медицинский эксперимент над детьми". Згодом між протестувальниками й деякими перехожими виникли дискусії, під час яких одесити згадували рік, коли місто накрила холера. Іноді спілкування набувало агресивного характеру. 

До речі, у вакцинальному трамваї за чотири дні роботи було зроблено 329 щеплень. Про це в дописі у Facebok повідомив очільник міського департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян

Нагадаємо, 7 листопада Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 930 300 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва компанії Moderna. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я. Україна отримує вакцини безкоштовно у межах COVAX – ініціативи солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 млн 415 тис. 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Бустерна доза вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 стане доступною для мешканців України після перетину позначки у 50% вакцинованих громадян. Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів "Інерфакс-Україна".

Поліція склала адміністративний протокол по відношенню до організатора мітингу противників проведення примусової на їхню думку вакцинації. Про це під час брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника головного Управління національної поліції в Одеській області Олександр Гостищев. Акція протесту відбулася 24 жовтня. 

Фото: "УСІ" та "Подслушано Одесса"

Поділитися