09 квітня 2021 р. 21:49

Прокуратура відсудила в приватника 1 тисячу квадратних метрів для Міноборони

Прокуратура відсудила в приватника 1 тисячу квадратних метрів для Міноборони

Південно-західний апеляційний господарський суд зобов’язав комерційну структуру повернути у власність Міноборони України майновий комплекс загальною площею понад 1 тис. 9 квадратних метрів, який розташовується на території військового містечка у смт. Чорноморське Одеської області.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону. 

Установлено, що мале приватне підприємство «Авінтекс», незважаючи на повідомлення у вересні 2018 року філією «Одеського управління військової торгівлі» Концерну «Військторгсервіс» про припинення договірних відносин щодо спільної господарської діяльності, утримувало вказаний майновий комплекс військового містечка та безоплатно використовувало державне нерухоме майно на власний розсуд.

Отже, до Міністерства оборони України повернувся майновий комплекс вартістю понад 7 млн гривень.

Нагадаємо, прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох військових службових осіб Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління, двох директорів підприємств-підрядників та інженера технічного нагляду, підозрюваних у службовому підробленні та привласненні понад 11 мільйонів гривень бюджетних коштів. 

Службові особи Міноборони підписували акти виконаних робіт та перераховували бюджетні кошти на підконтрольну комерційну структуру за фактично невиконані роботи із будівництва казарм поліпшеного планування у військовому містечку смт Чорноморське.

Слідчі Національної поліції  повідомили про підозру директору підрядного підприємства, який заволодів бюджетними коштами у розмірі 5 мільйонів 400 тисяч гривень.

Нагадаємо також, що Південне територіальне квартирно-експлуатаційне управління повідомило про два тендери для вибору підрядників для будівництва казарм у військовому містечку № Ч-1, смт. Чорноморське. 

Поділитися