15 січня 2021 р. 10:00

Прокуратура поновила розслідування через найвідоміший пам'ятник Леніну в Одеській області

Прокуратура поновила розслідування через найвідоміший пам'ятник Леніну в Одеській області

Болградська районна прокуратура в Одеській області заново відкрила провадження через демонтаж пам’ятників Леніну в трьох селах на півдні регіону, зокрема в селищі Калчева Болградського району.

Прокуратура вирішила, що для закриття провадження було недостатньо підстав, повідомляє Радіо Свобода.

«Поліція закрила його після листа з районної адміністрації, що не виділили кошти на демонтаж пам’ятника», – повідомили Радіо Свобода в пресслужбі головного управління Національної поліції в Одеській області.

Також зазначили, що пам'ятник Леніну ще зберігається у селі Старі Трояни. 

ВІДЕО: radiosvoboda.org

Зазначимо, що в грудні минулого року активісти організація «Декомунізація. Україна» склали перелік місць, де ще можна побачити пам'ятник в повний зріст, або погруддя Володимира Леніна в Україні. В Одеській області вони відмітили чотири місця. 

Втім, найвідоміший пам'ятник Іллічу все ж кальчівський. Бо він вже коштував посади голові сільської ради. У вересні Анатолій Касим склав свої повноваження і його обов'язки виконувала секретар сільради Ганна Аврамова.

У серпні активісти організації «Декомунізація. Україна» звернулися до Національної поліції з вимогою відкрити кримінальне провадження, щодо відмови проводити демонтаж пам'ятників Карлу Марксу у місті Арциз та селі Холмське на Одещині. 

Нагадаємо, Залізнічненська сільська рада Болградського району Одеської області досить неординарно вчинила із пам'ятником Леніну. В селі не захотіли зносити скульптуру, тож перевдягли "вождя пролетаріату" в болгарського колоніста. 

Поділитися