17 жовтня 2021 р. 21:11

Прикордонники склали іспит з водіння катерів на Дунаї

Прикордонники склали іспит з водіння катерів на Дунаї

В Навчальному центрі Морської охорони відбувся випуск мотористів-рульових малих прикордонних катерів, серед яких були прикордонники з Одеської області. 

Протягом місяця захисники кордону, що служать у різних регіонах України, засвоювали лекційний матеріал і опановували практику спеціальних дисциплін. Серед них були механічна установка катера та її експлуатація, кораблеводіння та керування катером, радіоелектронні засоби, їх експлуатація та використання. Програма підготовки налічувала 144 години навчальних занять

Військовослужбовці прикордонних підрозділів, на ділянках яких є водойми, вчилися самостійно управляти малим катером, набули практичних навичок з обслуговування технічних засобів та механічної установки катера.

В ході проведення одного з теоретичних занять викладач Роман Брусановський розповів: «Крім основних обов'язків, рульовий повинен дотримуватися правил техніки безпеки, вміти спустити плавзасіб на воду і керувати ним за різних погодних умов, а також застосовувати на практиці прийоми порятунку потопаючих. На воді будь-якої миті може статися щось непередбачуване. При цьому рульовий повинен проявити стійкість до стресів і холоднокровність, швидко і правильно зреагувати».

Катерна практика на річці Дунай стала контрольним зрізом засвоєних знань. 

Всі військовослужбовці по завершенні курсу успішно склали заліки і отримали відомчі свідоцтва, на підставі яких отримують допуск до самостійного керування малим прикордонним катером в своїх підрозділах.

Раніше Державна прикордонна служба та Морська охорона відомства зазначили, що в ситуації із танкером Delfi командиром корабля в повному обсязі вживалися всі вичерпні заходи відповідно до наданих йому повноважень. Таку заяву розповсюдив пресцентр Держприкордонслужби. 

У Навчальному центрі Морської охорони завершено черговий курс підвищення кваліфікації «Підготовка екіпажів кораблів з боротьби за живучість для молодшого персоналу», повідомив сайт Держприкордонслужби України. 

Під час огляду майна громадянина Австрії, який хотів залишити Україну через поромний пункт пропуску «Орлівка», прикордонники й митники виявили цікаві знахідки. Про це розповіла пресслужба Державної прикордонної служби. Отже, австрієць перевозив картину, обрамлену дерев’яною рамою золотистого кольору, із зображенням дівчини в червоній хустині. На полотні було зазначено прізвище, ймовірно, автора та дата – 1917 рік. А от книга була видана французькою і мала назву «Grands peintres de l'allemagne». Надрукована у Парижі 1891 року.

Фото і відео: ДПСУ

Поділитися