12 червня 2021 р. 15:28

Повільна руйнація: з будівлі одеського Головпоштамту відвалилася частина фасаду

Повільна руйнація: з будівлі одеського Головпоштамту відвалилася частина фасаду

Сьогодні, 12 червня, обвалилася верхня частина фасаду будівлі одеського Головпоштамту, розташованого на вулиці Садовій, 10 в центрі міста.

Зі слів очевидців, постраждалих від обвалення немає, небезпечна ділянка огороджена стрічкою.

Одеський Головпоштамт — історична будівля міста Одеси, об'єкт культурної спадщини. Зведена у 1893–1895 рр. за проєктом архітекторів В. Ф. Харламова і В. О. Домбровського, підрядник — десятник А. Дорофєєв.

Зараз в історичній будівлі знаходиться національний оператор поштового зв'язку ПАТ «Укрпошта».

Фото та відео: Оксана Латохіна/Facebook

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відвідав Одесу та завітав до друкарні Фесенка - колишнього пам'ятника архітектури, який планують знести.

"Об’єкт по Рішельєвській у Одесі має надскладну історію. Ми разом з Одеською ОДА намагаємось стримувати незаконне будівництво за допомогою поліції", - написав він.

Міністр зазначив, що до сьогодні ані міністерство, ані обласна державна адміністрація не бачили проєкту будівництва. Відповідно жодного дозволу на те, щоб воно відбулось, – ніхто надавати не може.

"Однак поки забудовники користуються рішенням суду першої інстанції, ми продовжимо стримувати будівельні роботи допоки апеляцію МКІП не буде розглянуто", - запевнив він.

Нагадаємо, група одеситів пікетувала будівництво на вулиці Рішельєвській в Одесі, а після акції протесту перекрила вулицю Велику Арнаутську.

Поділитися