13 серпня 2021 р. 16:32

Постраждалий від урагану одеський моряк домігся компенсації від судновласника

Постраждалий від урагану одеський моряк домігся компенсації від судновласника

Одесит Євген Ніколов, постраждалий під час кораблетрощі буксира Bourbon Rhode в Атлантичному океані через два роки домігся компенсації від судновласника.

У вересні 2019 року універсальний буксир Bourbon Rhode (IMO 9356359, прапор Люксембургу) йшов через Атлантичний океан з Канарських островів в порт Джорджтаун, Гайана, коли його шлях перетнув нищівний ураган «Лоренцо», повідомляє Odessa.online.

26 вересня 2019 року Bourbon Rhode затонув в центральній частині Атлантики.

Як повідомив Євген Ніколов, судно при виході з доку технічно не було готове навіть до простого переходу, а зіткнулося з ураганом.

Врятували моряків на третю добу. З 14 членів екіпажу вижило лише троє. Після лікування хлопець отримав другу групу інвалідності і був визнаний недієздатним. Компанія, якій належало судно, хотіла відразу відправити моряка в Україну, але його залишили на лікування тільки за наполяганням місцевого мера. Наречена Ніколова Вікторія Григоращенко розповіла, що після катастрофи компанія виходила на зв'язок і обіцяла повну компенсацію, однак відразу після повернення матроса в Україні перестала контактувати і, тільки завдяки допомозі профспілки моряків, молодій людині вдалося домогтися компенсації. До речі, її суму моряк не розголошує.

Через півтора роки після інциденту Євген звернувся до профспілки працівників морського транспорту за допомогою. І лише через півроку спільними зусиллями вдалося домогтися від компанії компенсацію морякам. Двом іншим морякам, що вижили, на даний момент компенсації так і не виплатили. 

Нагадаємо, співробітники казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» надали допомогу вітрильному катамарану «Ананда 929», який потерпів кораблетрощу 12 серпня. 

У липні Морська охорона врятувала рибалок, яких відносило у відкрите море на знеструмленому судні.

У червні в районі Шрі-Ланки загорілося судно MSС MESSINA, на борту якого знаходилися одеські моряки, один з них загинув всередині машинного відділення. 

Також 7 червня після дев'ятої години ранку почалась пожежа на прогулянковому катері, пришвартованому біля причалу у Білгороді-Дністровському. Через займання постраждала людина. 

Судно Volgo Balt 179 з 13 моряками на борту затонуло в Чорному морі, двоє людей загинули, а рятувальна операція триває, повідомляє Grup Servicii Petroliere, яка бере участь у рятувальній операції.

У січні біля берегів Туреччини затонув інший суховантаж класу "Волга-Балт" - Arvin.  

Поділитися