19 червня 2021 р. 09:50

Постраждалий під час ліквідації пожежі на Троїцькій одеський рятівник нарешті отримав орден

Постраждалий під час ліквідації пожежі на Троїцькій одеський рятівник нарешті отримав орден

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив орден «За мужність» III ступеня співробітнику Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Дмитру Нестеренко.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС. 

Наказ про нагородження президент Володимир Зеленський підписав ще 25 січня 2020 року проте нагороду рятувальник отримав лише зараз. 

Зазначимо Дмитро Нестеренко один з тих рятувальників,  що постраждали під час ліквідації пожежі. Дмитро і ще троє рятувальників провалилися на другий поверх, а зверху на них впали сходові отвори верхніх поверхів. 

Нагадаємо, судді Малиновського районного суду Одеси допитали на засіданні 3 червня одного з потерпілих, Ігоря Трофимчука, чий син Кирило загинув у пожежі на Троїцькій.

Депутати Одеської мерії погодилися прийняти на баланс міста будівлю Одеського коледжу економіки і права, будівля якого на Троїцькій згоріла в грудні минулого року. 

Шестиповерхова будівля на вулиці Троїцькій, 25, в центрі Одеси, де розташовувався Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, загорілася 4 грудня о 10:00.

Останні тіла загиблих в результаті пожежі витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня. Всього загинули 16 осіб.

Поділитися