05 квітня 2021 р. 14:48

Ренійський порт заборгував кредиторам третину бюджету міста

Ренійський порт заборгував кредиторам третину бюджету міста

"Ренійський морський торговельний порт" у 2020 році відпрацював із чистим збитком у 45,3 мільйонів гривень, а прострочена кредиторська заборгованість Ренійського порту зросла до 100 мільйонів.

Про це свідчать звіти про виконання показників фінансового плану підприємств, повідомляє Марлін.

На негативні фінансові результати "Ренійського МТП", зокрема, вплинули: арешт всіх банківських рахунків та майна, бюджетні економічні санкції та штрафи з ЄСВ.

На запит Марлін у Мінінфраструктури відповіли, що через наявність у "Ренійського МТП" прострочених боргових зобов’язань за платежами до бюджету, Державною податковою службою застосована податкова застава фактично на все ліквідне майно підприємства на загальну суму у 13,7 млн грн.

Виконавчою службою для забезпечення вимоги Головного управління ДПС в Одеській області про примусове стягнення заборгованостей з ЄСВ, з  січня 2020 року застосований арешт усіх банківських рахунків та майна "Ренійського МТП".

За 2020 рік прострочена кредиторська заборгованість Ренійського порту зросла до 100 млн грн.

Нагадаємо, обсяг бюджету Рені на 2021 рік становив 323 мільйонів 585 тисяч гривень.

Державна виконавча служба України відзвітувала про стягнення 784 мільйонів 700 тисяч гривень боргів. 

Серед усіх кейсів – в чотирьох сума стягнень перевищила 1 мільйон гривень. Загальна сума стягнень по цих чотирьох найбільш успішних кейсах склала 6 мільйонів 9 тисяч 105 гривень.

На другому місті серед них виявився Ренійський морський торговий порт, з якого стягнули 1 мільйон 558 тисяч 298 гривень заборгованість по заробітній платі на користь 35 працівників. 

Колись найбільший порт на Дунаї наразі знаходиться в тяжкому становищі.

В липні 2020 року Ренійський порт отримав від міської ради податкові канікули. У червні обговорення проблем порту стало головним питанням сесії Ренійської райради.

У грудні 2019 року Ренійська міськрада створила робочу групу, щоб звернутися до Мінінфраструктури через порт.

Поділитися