28 грудня 2021 р. 17:08

Порт "Чорноморськ" виграв суд у приватної компанії щодо поромного комплексу

Порт "Чорноморськ" виграв суд у приватної компанії щодо поромного комплексу

Державне підприємство "Морський торговельний порт "Чорноморськ" та Міністерство інфраструктури України виграли суд у приватної компанії ТОВ "Автологістика" та розірвали договір про передачу в управління компанії залізнично-поромного комплексу морського торговельного порту.

Представники ТОВ "Автологістика" повторно не з'явилися до суду та скерували клопотання про перенесення засідання, мотивуючи це хворобою адвоката, повідомляє "Думська".

Колегія суддів відхилила клопотання, аргументувавши рішення тим, що позивача повідомили про можливість участі його представника на засіданні в режимі відеоконференції або про можливість направити на засідання іншого адвоката з огляду на те, що інтереси ТОВ "Автологістика" представляє адвокатське об'єднання "Елігос", до якого входять три адвокати.

Суд вирішив відмовити в задоволенні позову ТОВ "Автологістика" до ДП "Морський торговельний порт «Чорноморськ»" та задовольнити позов порту "Чорноморськ" до компанії про визнання договору та додаткової угоди припиненими та визнання додаткової угоди недійсною.

Також суддя задовольнив позов третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги про визнання договору та додаткової угоди недійсною.

Суд визнав недійсною додаткову угоду №2, укладену 12 жовтня 2020 року між ДП "Морський торговельний порт "Чорноморськ" та ТОВ "Автологістика", а договір, укладений у жовтні 2019 року з усіма додатковими угодами, – припиненим.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції державним підприємством "Морський торговельний порт "Чорноморськ". До АМКУ звернулося товариство з обмеженою відповідальністю "Автологістика", яке займається переміщенням на митну територію України автотехніки та інших транспортних засобів. ТОВ скаржилося на те, що ДП "МТП "Чорноморськ" ніби чинить перешкоди у здійсненні стивідорної діяльності.

Поділитися