10 лютого 2021 р. 21:38

Помаранчевий рівень небезпеки: в Одесі знов чекають на морози, сніг та ожеледь

Помаранчевий рівень небезпеки: в Одесі знов чекають на морози, сніг та ожеледь

У зв’язку з південним циклоном на території Одеської області протягом доби 12 лютого очікується ускладнення погодних умов: значний сніг, сильна хуртовина, снігові замети, на дорогах ожеледиця, сніговий накат.

Як зазначили у пресслужбі Одеської мерії, синоптики попереджають про утворення снігового покриву. Вітер північно-західний, 17-22 метри за секунду. Різке зниження температури, вночі та вдень 7-12 градусів морозу, на півдні 2-4 градуси морозу.

13-17 лютого збережеться холодна, переважно без опадів погода. Температура вночі 9-14 градусів морозу, вдень 5-10 градусів морозу, на півдні 1-3 градуси морозу.

Ускладнення погодних умов 12 лютого, за даними мерії, відповідатиме другому рівню небезпеки (помаранчевий). Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання, роботи служб комунального господарства, будівельної галузі, порушення руху транспорту на автошляхах області, дорогах та вулицях населених пунктів.

"У зв'язку з цим одеська мерія просить містян максимально обмежити переміщення містом, без крайньої потреби не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Літнім людям, вагітним жінкам і дітям рекомендовано максимально обмежити перебування на вулиці. З огляду на погодні умови в Одесі медики нагадують містянам про необхідність дотримання заходів безпеки, щоб уникнути вуличного травматизму, переохолодження і обмороження", - йдеться в повідомленні.

Втім, з 20:00 10 лютого до 20:00 11 лютого в Одесі буде хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південний, 9-14 метрів в секунду, у другій половині дня пориви 15-18 метрів в секунду. Температура вночі 2-4 градуси тепла за Цельсієм тепла, вдень 9-11 градусів тепла.

Нагадаємо, пориви вітру та налипання мокрого снігу в ніч з 8 на 9 лютого призвели до спрацювання систем автоматичного захисту ліній електропостачання, через що в Україні станом на 7 ранку 9 лютого знеструмлені 273 населених пунктів в 12 областях.

Дощ та температура нижче нуля градусів за Цельсієм станом на 8:30 у понеділок, 8 лютого, призвели до ожеледиці на вулицях Одеси.

7 лютого одеська мерія звернулася до громадян із рекомендацією не виходити на вулиці без нагальної потреби

1 лютого Департамент міського господарства підрахував, скільки дерев постраждали від негоди, починаючи з 27 січня, та вже на 70% ліквідував наслідки. 

Станом на 7:00 1 лютого в Одеській області залишалися знеструмленими 11 населених пунктів у Лиманському районі, а на регіон знову насувається негода.

В Одесі на вулиці Пастера 30 січня обвалився балкон.

Електромережі, що забезпечують струмом 32 населених пункти в Одеській області залишалися пошкодженими станом на 7:00 31 січня.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляла, що кількість знеструмлених населених пунктів станом на 7:00 29 січня зросла у порівнянні із ранком 28 січня на 20 населених пунктів. 

Одеський муніципалітет з 9:30 27 січня тимчасово обмежив рух до міста вантажного автотранспорту, у зв'язку із погіршенням погодних умов. 

Налипання мокрого снігу та сильний поривчастий вітер призвели станом на 7:00 27 січня до знеструмлення 117 населених пунктів у п'яти областях України. В Одеській області без світла сидять мешканці 13 населених пунктів.

25 січня Одеська міська рада звернулася до містян із проханням максимально обмежити переміщення містом та без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Впалі дерева пошкодили автівку та будинок.

Нагадаємо також, що зранку 13 січня в Одесі випав сніг, однак суттєвих перешкод для руху транспорту не створив - Одеські комунальники вночі розпочали прибирати сніг з тротуарів та доріг міста. Втім, без енергопостачання залишилися біля 20 населених пунктів. 

Раніше про випадіння снігу повідомляли мешканці Півдня регіону. Зазначимо також, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру зниження температури очікується після 14 січня.

Поділитися