19 березня 2021 р. 13:21

Половина міжнародних військових навчань України відбудеться на Одещині

Половина міжнародних військових навчань України відбудеться на Одещині

В Україні в 2021 році традиційно відбудуться кілька міжнародних військових навчань – відповідний указ вже підписав президент Володимир Зеленський.

Загалом таких навчань сім і три з них відбудуться біля узбережжя Одеської області, зазначає видання "Слово і Діло". 

Йдеться про:

  • Українсько-американські навчання – Sea Breeze-2021 – пройдуть в акваторії Чорного моря. У них візьмуть участь 1 тисяча 750 українських військових, тисяча армійців зі США. Також Міністерство оборони запропонувало Індії взяти участь в маневрах, а Японія вже дала згоду. З військової техніки залучать 50 кораблів і катерів, два підводних човни, 40 літаків і вертольотів, 100 одиниць колісної техніки.
  • Українсько-румунські навчання "Ріверайн - 2021" відбудуться в гирлі реки Дунай. З української та румунської сторони в них візьмуть участь до 200 військових від кожної по два літаки та по два вертольоти, а також по дев'ять суден.   
  • Українсько-польські навчання Silver Saber відбудуться в акваторії Чорного моря в три етапи загальною тривалістю 45 днів. У них візьмуть участь 200 українських та 100 польських військових, залучать також 6 літаків і вертольотів.

Загалом у міжнародних навчаннях на території України братимуть участь до 19 тисяч військових у супроводі 17 вертольотів, літаків та суден разом взятих. 

Нагадаємо, на Одещині виявили бажання отримати землю 13 тисяч 133 учасники антитерористичної операції та членів їх родин. Саме таку кількість заяв від військових отримали у Головному управлінні Держгеокадастру в Одеській області та органах місцевого самоврядування регіону. Учасникам АТО надали 6 тисяч 488 дозволів на розробку проєктів землеустрою.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Краматорську 25 лютого повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, підприємцю з Одеси та директорам двох підприємств.

Поділитися