10 червня 2021 р. 08:58

Поліція відкрила провадження проти директора нацпарку на Одещині

Поліція відкрила провадження проти директора нацпарку на Одещині

Співробітники поліції вчора, 9 червня, заїхали на територію Національного природнього парку "Тузлівські лимани" через роботи, що вела адміністрація парку задля поєднання Тузлівського лиману з Чорним морем. 

Про це повідомив колишній керівник установи Іван Русєв

За його словами, поліцейські відкрили кримінальне провадження, зокрема на директорку нацпарку Ірину Вихристюк та блокували роботи, арештувавши техніку. 

На думку Івана Русєва, причиною такої активності поліції є заяви з боку голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка, який є зятем чинного голови Одеської обласної ради Сергія Гриневецького.  

Зазначимо, що раніше на своїй сторінці в Facebook Іван Русєв вже писав про те, що поліція кілька разів відвідувала Нацпарк.

Нагадаємо, у квітні спеціальна комісія Міністерства з захисту довкілля та природних ресурсів України не змогла остаточно визначити переможця конкурсу на посаду директора Національного природного парку «Тузловські лимани», тож поки у керівництва залишається попередня команда на чолі з директором Іриною Вихристюк.

У серпні 2017 року тодішній директор нацпарку еколог Іван Русєв заявив, що йде у відставку. Тоді він зазначив, що йому не вдалося на особистому прикладі показати можливість змін і реальних змін на краще. Керувати НПП він залишив свою заступницю Ірину Вихристюк, яка перебуває на посаді й досі.

За керівництва Івана Русєва він та його команда неодноразово ставали жертвами нападів:

  • 18 березня 2016 року сталась бійка між керівником Нацпарку і тодішнім радником глави Татарбунарської райдержадміністрації В'ячеславом Козубенко.
  • 21 травня того ж року браконьєри напали на співробітників нацпарку «Тузловські лимани».
  • Пізніше Татарбунарська районна рада вимагала від керівництва Нацпарку звільнити офіс до 1 червня 2016 року.
  • Мінприроди проводило конкурс на посаду директора Нацпарку, проте через скандал навколо призначення на посаду Віталія Чакіра, І. Русєв знову повернувся до виконання своїх обов'язків.
  • Проте, в ніч на 28 січня 2017 року невідомі підірвали човен, що належить синові керівника національного парку «Тузловські лимани» Роману Русева.
  • 21 червня співробітники поліції і прокуратури проводили невідкладні слідчі дії в зв'язку зі зникненням сина І. Русєва.
  • 26 червня під час мітингу біля стін ОДА Іван Русєв також зустрівся з головою ОДА Максимом Степановим, проте діалог вилився у взаємні звинувачення. 
Поділитися