15 січня 2021 р. 21:24

Поліцейські Одещини виявили більше тисячі випадків порушення правил жорсткого карантину

Поліцейські Одещини виявили більше тисячі випадків порушення правил жорсткого карантину

Правоохоронці склали 190 протоколів за ст. 44-3 КУпАП щодо незаконної роботи торговельних та розважальних закладів, салонів краси та інших підприємств.

Як повідомили у пресслужбі поліції, ще 881 постанову винесли за недотримання маскового режиму.

Спеціальні мобільні групи поліцейських продовжують перевіряти дотримання правил локдауну, вести профілактично-роз’яснювальну роботу та притягувати порушників до відповідальності.

З 8 по 24 січня на всій території України запровадили «карантин зимових канікул», а постановою від 14 січня внесли зміни до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Згідно з ним підприємцям загрожує штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо у приміщенні їх закладу знаходяться клієнти без масок чи аналогічних засобів індивідуального захисту.

ВІДЕО: Поліція Одещини

Нагадаємо, протягом перших трьох діб, які припали на різдвяні вихідні, поліцейські склали 261 протокол за статтею 44-3 КУпАП. Виявлені порушення правил щодо карантину людей стосувалися роботи торговельних і розважальних закладів та перебування людей у громадських місцях без засобів індивідуального захисту.

5 січня Одеса знову опинилася на другому місці в Україні за кількістю підтверджених випадків коронавірусу. Ввести обмеження з 8 по 24 січня Кабмін вирішив у грудні 2020 року. 

Раніше, у вересні минулого року, Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив Міністерство охорони здоров'я України та керівництво країни в цілому у використанні подвійних стандартів при оцінці діяльності місцевої влади в боротьбі з COVID-19.

Поділитися