03 липня 2021 р. 11:34

Подушки проти дрифту: в Одесі з'являться нові засоби гальмування

Подушки проти дрифту: в Одесі з'являться нові засоби гальмування

Для контролю швидкісного режиму і попередження дрифту на проїжджих частинах міста будуть встановлені засоби заспокоєння дорожнього руху у вигляді берлінських подушок безпеки.

Про це повідомляє офіційна сторінка Одеської міської ради.

Перша в Одесі берлінська подушка безпеки з'явиться на площі Дерев'янка. 

На відміну від лежачого поліцейського берлінська подушка займає не всю ширину проїжджої частини, а розташовується безпосередньо на смузі. Вантажівки та автобуси зможуть проїжджати такі нерівності майже непомітно. А водіям легкових автомобілів доведеться знижувати швидкість і пригальмовувати.

Схема облаштування засобів зниження швидкості вже розроблена КУ «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ» (СМЕП) і знаходиться на узгодженні.

Роботи з монтажу берлінських подушок планують закінчити до кінця липня 2021 року.

Також для підвищення безпеки дорожнього руху КУ «СМЕП» обладнав LED-підсвіткою п'ять нерегульованих пішохідних переходів і продовжує нанесення на вулицях міста дорожньої розмітки методом «холодного пластику».

Нагадаємо, в Одесі погодилися обмежити швидкість самокатів

Нагадаємо також, Комунальне підприємство «Одесміськелектротранс» оголошує тендер на придбання 12 нових багатосекційних трамвайних вагонів, які оновлять рухомий склад трамвайного парку.

З 29 червня на дорогах Одеської області посилюється габаритно-ваговий контроль, кількість інспекторів Укртрансбезпеки збільшиться майже вдвічі.

Поділитися