27 листопада 2021 р. 19:24

Пляж «Лузанівки» для осіб з інвалідністю обіцяють відремонтувати до весни 2022 року

Пляж «Лузанівки» для осіб з інвалідністю обіцяють відремонтувати до весни 2022 року

Одеський пляж для осіб з інвалідністю, що розташований у лівому крилі пляжу «Лузанівка», мають відремонтувати до травня 2022 року.

Про це повідомили в Управлінні інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради. 

На території відпочинку були відсутні тактильні покажчики та плитка, які дозволяють людям із порушенням зору самостійно пересуватися.

Наразі проводяться роботи з реконструкції цієї ділянки пляжу «Лузанівка» із дообладнанням його засобами для безперешкодного доступу людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

За проєктом на цій території планується розміщення медпункту, тамбуру, приміщень для персоналу пляжу та зберігання пляжного інвентарю, а також спеціальних пляжних візків.

Крім того, заплановано влаштування майданчика з бетонною основою та тіньовими навісами, майданчика з дерев'яним настилом з місцями для колісних крісел та лавками зі спинками, облаштування місця для гри в настільні ігри, встановлення металевої камери зберігання дрібних речей та урн для дрібного сміття.

Також на пляжі мають з'явитися місце та основа для збірно-розбірного басейну для дітей з інвалідністю, в акваторії облаштувати майданчик із тіньовим навісом для прийняття морських ванн людьми з інвалідністю на спеціальних візках, для доступності людей з інвалідністю до моря буде змонтовано секційний пандус.

За даними Управління, парковка для автомобілів людей з інвалідністю збільшиться до 10 машино-місць, також буде облаштовано майданчик для посадки/висадки людей з інвалідністю.

Згідно з електронною системою публічних закупівель Prozorro виконавцем стало ТОВ "ЮГМОНТАЖ-СК", яке зголосилося виконати роботи з реконструкції пляжу за 5 млн 208 тис. 569 гривень.

Підприємство існує півтора року - з травня 2020-го, директором за даними Мінюсту є Олег Вітковський. Зареєстроване ТОВ в Одесі, розмір статуного капіталу - 100 тис. гривень

Нагадаємо, Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради вдруге оголошувала тендер для обрання компанії, якій заплатять за реконструкцію об’єкту благоустрою – ділянки пляжу «Лузанівка». Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 5 мільйонів 287,2 тисяч гривень відбувся 5 жовтня 2021 року.

Попередній аукціон мав відбутися 30 червня 2021 року. 

Мешканець Одеси Сергій Ращенко, батько постраждалого в автомобільній аварії Михайла, відвідав інклюзивний пляж поряд з пляжем "Дельфін" і висловив критичні зауваження. 5 червня мер Одеси Геннадій Труханов разом з інвестором проєкту бізнесменом Юрієм Дегасом відкрив цей об'єкт, розташований поряд з пляжем "Дельфін". Інклюзивний простір площею понад 4 тисячі квадратних метрів обладнаний пандусами, ліфтом, тактильною плиткою, адаптованими туалетами.

31 травня 2021 року, під час апаратної наради презентували оновлені зупинкові комплекси, які департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху планує встановлювати в Одесі, на яких планується встановити додаткові інклюзивні елементи. 

Фото: Одеська міська рада

Поділитися