15 листопада 2021 р. 18:07

Пішов із життя визволитель Одеси Микола Гридасов

Пішов із життя визволитель Одеси Микола Гридасов

Учасник боїв за визволення Одеси Микола Гридасов 14 листопада пішов із життя, не доживши буквально місяць до свого 99-річчя.

Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету Одеси. 

Микола Терентійович у складі 27-ї гвардійської дивізії звільняв Одесу, Біляївку та Маяки. Звільняючи Одесу, брав участь у спеціальній операції «Обхідний маневр», що дозволило взяти місто з мінімальними руйнуваннями.

Микола Гридасов жив у селі Верхні Сірогози Нижньосірогозького району Херсонської області. Після оголошення війни його разом із однолітками покликали служити, зарахували до Мелітопольської авіашколи.

Після війни Микола Гридасов закінчив Одеський інститут інженерів морського флоту за спеціальністю інженер-механік, працював на підприємствах міста.

Нагадаємо, голова Ради адвокатів Одеської області та віцепрезидент Спілки адвокатів України Йосип Бронз помер вранці 2 листопада в Одесі на 86 році життя.

Раніше пішов з життя письменник Володимир Рутківський.

На 98-му році життя помер учасник визволення Одеси від фашистських загарбників Микола Московий.

8 серпня помер відомий український художник, директор Одеського художнього музею, депутат Одеської облради Олександр Ройтбурд.

Євген Марчук, який був прем'єм-міністром України та першим чинним головою Служби безпеки України, помер 5 серпня 2021 року від зупинки серця. 

У липні у Нью-Йорку на 98 році життя не стало українського і радянського футболіста, заслуженого тренера УРСР Матвія Черкаського.

Відома одеська журналістка Ірина Голобородько померла 29 червня, на операційному столі в Одесі. 

Напочатку червня пішов з життя соліст-вокаліст Одеського академічного театру музичної комедії ім. М. Водяного, народний артист України Микола Завгородній.

Онук найстаршого депутата Одеської міської ради, кандидата на посаду міського голови під час останніх виборів, артиста Олега Філімонова Еван Григор раптово помер, граючи у баскетбол.

Колишній міській голова Кілії та голова Кілійської районної державної адміністрації Олег Гречаний помер від ускладнень коронавирусной інфекції.

Раніше ексдепутат Одеської обласної ради та колишній голова Березівської районної адміністрації Олександр Адзеленко помер 11 травня. 

Поділитися