08 квітня 2021 р. 21:02

Підприємці зможуть зареєструватися для отримання 8 тисяч від Камбіну вже наступного тижня

Підприємці зможуть зареєструватися для отримання 8 тисяч від Камбіну вже наступного тижня

Виплати в розмірі 8 тисяч гривень громадянам і бізнесу, які постраждали від посилених карантинних обмежень у «червоних» зонах, будуть здійснюватися автоматично після подання заявки на порталі або в застосунку "Дія".

Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засідання уряду 7 квітня.

Прем’єр-міністр зауважив, що Верховна Рада вже схвалила механізм підтримки громадян та бізнесу, який уряд розробив на доручення президента України.

«Цей механізм передбачає надання одноразової грошової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. Він вже працював узимку, і ми його повертаємо в регіони, що перебувають у «червоних» зонах. Зареєструватись на отримання допомоги від держави можна буде вже наступного тижня», — зазначив Денис Шмигаль.

Крім того, очільник уряду відзначив, що у деяких регіонах після запровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки та відповідальної роботи місцевих органів влади спостерігається стабілізація ситуації з поширенням COVID-19. Зокрема, фіксується зменшення кількості хворих та зниження навантаження на лікарні.

Нагадаємо, раніше Одеська обласна адміністрація розробила пропозиції щодо компенсацій підприємцям, що постраждали через локдаун, проте ця допомога обтяжить місцеві бюджети.     

Середня заробітна плата в Одеській області в січні 2021 року становила 10 тисяч 995 гривень. За цим показником Одещина посіла 10 місце в Україні. 

Нагадаємо також, що Одеська область може вийти з «червоної» зони карантинних обмежень за п'ять днів, проте, найвірогідніше, вона перебуватиме в ній два чи навіть три тижні

Поділитися