03 жовтня 2021 р. 21:55

Перша черга укріплення приморського схилу в Одесі обійдеться майже у 7 мільйонів

Перша черга укріплення приморського схилу в Одесі обійдеться майже у 7 мільйонів

Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради шукає підрядника на виконання робіт з укріплення схилу в районі 16-ї станції Великого Фонтану. 

Таку інформацію опублікувала система Prozorro.

Офіційно закупівля називається "Капітальний ремонт. Проведення протиаварійних робіт зі стабілізації схилу в районі 16-ої станції Великого Фонтану в межах території між траверсами №16 та №16а другої черги протизсувних споруд у м.Одесі (перша черга)".

Очікувана вартість:  6 млн 662 тис. 722,80 грн з ПДВ. Пропозиції приймаються до 15 жовтня, а 18-го відбудеться аукціон. 


 

Згідно з технічною документацією, переможець повинен буде виконати такі роботи: розробка ґрунту екскаватором з доробкою вручну,  розробка скельового грунту пневматичними вiдбiйними молотками та навантаження ґрунту вручну на автомобілі-самоскиди, перевезення грунту до 30 км.

Про необхідність укріплення схилу на Великому Фонтані ще у грудні минулого року розповідали в Одеській міській раді. 

Нагадаємо, внаслідок надмірних опадів у вигляді дощу на ділянці автомобільної дороги М-05 Київ – Одеса біля села Троїцьке (Подільський район) виник зсув ґрунту та деформації дорожнього покриття внаслідок затяжних дощів. Як повідомила Служба автомобільних доріг в Одеській області, наразі крайня права смуга руху на цій ділянці була перекрита. Згодом провал ліквідували.

У лютому 2021 року зсув ґрунту стався між двома новобудовами в Одесі на Гагаринському плато. Як стверджують одесити у Facebook-групі "Одесса без цензури", земля з ділянки між двома будівлями на який знаходився дитячий майданчик зсунулася 6 лютого у підземний паркінг, який будується поряд. Обвал стався між житловими комплексами "Арк Спа и "Родос" на вулиці Генуезькій.   

Поділитися