24 червня 2021 р. 22:14

Переселенців з обласного центру соціально-психологічної допомоги пропонують переселити під Подільськ

Переселенців з обласного центру соціально-психологічної допомоги пропонують переселити під  Подільськ

Департамент соціальної та сімейної політики облдержадміністрації пропонує внутрішньо переміщеним особам з комунальної установи «Обласний центр соціально-психологічної допомоги» для тимчасового проживання дві двоповерхові будівлі, за 10 кілометрів від Подільська Одеської області в селі Борщі. 

Про це стало відомо під час наради в обласній адміністрації за участю урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю.

Як стало відомо, особи з інвалідністю, які пересуваються на візках, проживають на другому поверсі Центру і уразі виникнення пожежної загрози їх евакуація по вузьким сходам стане неможливою. За даними Суворовського РВ у Одесі ГУ ДСНС, проєктні рішення будівлі не забезпечують безпеку мало мобільних груп населення відповідно до вимог Держбудівельних норм.

Є порушення, які у разі їх не усунення можуть призвести до трагедії, зокрема це експлуатація електромереж в аварійному стані, відсутній відповідний тиск в системі внутрішнього протипожежного водопроводу, мережа теплопостачання не забезпечує належний обігрів приміщень, що спонукає клієнтів Центру вмикати електричні прилади обігріву і відповідно є додатковим навантаженням на електромережі.

На усунення зазначених порушень за попередніми розрахунками потреба в коштах становить 623 тис. грн. На проведення капітальних робіт за попередніми розрахунками потрібно 2 млн 297,65 тис. грн.

На сьогодні в ОКУ «Обласний центр соціально-психологічної допомоги» перебуває 95 осіб, у тому числі 87 внутрішньо переміщених осіб. Значна кількість внутрішньо переселених осіб проживає в Центрі з 2015-2017 років, створили сім’ї народили дітей.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України розподілив 248 мільйонів 445 тисяч гривень субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за житло для 190 внутришньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. 

Міністерство соціальної політики України зареєструвало в країні станом на 24 травня 1 мільйон 467 тисяч 720 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також анексованого Росією Криму. 

раніше видання "Слово і Діло" підрахувало, що кількість облікованих переселенців на території України станом на 8 лютого збільшилася на 735 осіб порівняно з місяцем раніше, а в Одеській області на 97 осіб.  

У серпні минулого року заборгованість з виплати пенсій для 2,9 тисяч осіб, які проживають на контрольованій Україною території в Одеській  області та обліковуються, як внутрішньо переміщені особи становить 45 мільйонів 44,6 тисяч гривень.

Поділитися