22 лютого 2021 р. 20:35

Готель на одеському морвокзалі хочуть знов відкрити

Готель на одеському морвокзалі хочуть знов відкрити

На місці закритого готелю «Одеса» на Морському вокзалі міста відкриють готель міжнародної мережі, для реалізації проєкту вже є інвестор.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Є великий проєкт в Одесі в Одеському порту: новий готель, який стоїть закритим уже сім років на Морвокзалі. Мені відомо, що вже є інвестор. Уже фактично фінальний етап. Там розпочнеться відбудова набережної і будівництво нового мережевого готелю, відомого в усьому світі», - сказав він під час форуму «Україна 30. Інфраструктура».

Чотиризірковий 19-поверховий готель «Одеса» загальною площею 26,8 тис. кв. м на 158 номерів було відкрито в 2001 році. Об'єкт розташований на Одеському морському вокзалі на вул. Приморській, 6-а. Першим оператором готелю виступала міжнародна готельна мережа Kempinski Hotel Group.

У 2015 році уряд України вилучив готель з управління ТОВ «Прем'єр Готель Одеса».

Нагадаємо, у 2019 році Міністерство інфраструктури України мало намір передати готель «Одеса» на баланс Головного представництва Адміністрації морських портів України, в якому концентруються всі непрофільні активи філій АМПУ в портах, в тому числі і пасажирський комплекс Одеського порту. 

Президент України Володимир Зеленський у Дубаї зустрівся із головним виконавчим директором одного з найбільших портових операторів світу – групи компаній DP World султаном Ахмедом бін Сулаємом та нагадав, що в Україні були ухвалені закони, які мотивуватимуть іноземних інвесторів приходити в нашу країну. 

Поділитися