27 квітня 2021 р. 13:29

Будівельні роботи на пляжі «Чкаловський» відбувалися без дозволу мерії

Будівельні роботи на пляжі «Чкаловський» відбувалися без дозволу мерії

Орендарі пляжів «Чкаловський» та «Лагуна» проводили там роботи без погодження з муніципалітетом, тож наразі мерія змусила їх припинити діяльність.

Про це повідомив заступник начальника управління інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Одеської міськради Віталій Парфьонов

За його словами, управління дійсно дозволило орендарям ввести на територію пляжів будівельну техніку, але лише для прибирання. Проте орендарі скористалися можливістю та порушили домовленності і почали роботи. На пляжі «Лагуна» зокрема знесли скелю, в скелі прорубали діру, а поряд із нею розташували будмайданчик. А на нижній терасі санаторія «Чкаловський» почали зносити розташовані там будівлі. 

Зазначимо, що 24 квітня мешканці Одеси та громадські діячі ГО «Автомайдан» та ГО «Зелений лист» вийшли на акцію протесту на пляж колишнього санаторія Чкалова. Після того, як на місце прибули правоохоронці, будівельники нібито поспішили сховати техніку, однак пошкодили трактор.

Нагадаємо, у січні 2020 року колегія суддів Касаційного адміністративного суду у Верховному суді відмовилася розглядати касаційну скаргу Громадської організації «Європейській закон і порядок» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, щодо видачі дозволу на виконання будівельних робіт з будівництва багатопрофільного курортного комплексу з апарт-готелем. 

У лютому 2019 року компанія SAGA Development презентувала проект готельного комплексу, який вона буде зводити спільно з Perfect Group на нижній терасі санаторію імені Чкалова над «Чкаловський» пляжем.

Техніка заїхала на пляж «Чкаловський» ввечері 4 січня 2019 року, та почала знесення санаторних будиночків. Але після того як на місці з'явилися громадські працівники і журналісти, робітники забрали техніку і поїхали, встигнувши при цьому знищити будиночки на лівій частині приморського схилу.

В листопаді 2018 року ТОВ «Чкаловський Інвест» зареєструвало повідомлення про початок будівельних робіт на «будівництво багатопрофільного курортного комплексу з апарт-готелем за адресою: Французький бульвар, 85, 85/1». Кінцевими бенефіціарами підприємства значаться громадяни Кіпру, фірма була створена в липні 2017 року. Коли навесні минулого року депутати передавали 3,5 га їй в оренду, то в цільовому призначенні було зазначено, що земля відводиться для експлуатації та обслуговування адміністративних будівель, допоміжних споруд і благоустрою прилеглої території для організації повсякденного відпочинку населення.

Поділитися