04 жовтня 2021 р. 14:18

Орендар двох павільйонів в одеському парку судитиметься з міським департаментом

Орендар двох павільйонів в одеському парку судитиметься з міським департаментом

Орендар двох павільйонів в одеському парку імені Т.Г. Шевченка подав позов проти департаменту комунальної власності міської ради.

В одному з павільйонів експонуються муляжі динозаврів, а в іншому торгують хлібобулочними виробами.

Як повідомив під час апаратної наради 4 жовтня директор департаменту Олександр Ахмеров, продовжувати договори оренди на ці об'єкти департамент не планує. Через це орендар звернувся до суду. 

Посадовець також зауважив, що термін угоди оренди об'єкта за адресою Маразлієвська, 1/5 закінчується у 2022 році, а другого - Маразлієвська 1/4 вже сплинув. Приватизацію цмх об'єктів департамент вважає неможливою. 

   

"Вони вважають, що ми маємо з ними продовжити угоду", - зазначив Ахмеров. 

В свою чергу директора юридичного департаменту Інна Поповська зазначила, що судитиметься саме департамент, а не міська рада. 

Міський голова Геннадій Труханов також пояснив, що ці два об'єкти потрібні міській раді на потребу департаменту культури і туризму, а також для організації суспільний простору для громадян.   

В серпні представники одеського муніципалітету перевірили, яку площу займають атракціони та інші об'єкти в парку Шевченка. Та з'ясували, що  "Луна-парк" займає зайві 2 тисячі квадратних метрів. 

Тоді депутат міської ради Олексій Асауленко закинув КП "Парки Одеси", що воно прогледіло ці об'єкти. Натомість мер Одеси зазначив, що КП "Парки Одеси" не відповідає за ці об'єкти тому, що воно лише організовує свята та якісь масові заходи в парках. А за об'єкти відповідає управління комунальної власності.    

15 лютого 2021 року Одеський міський голова Геннадій Труханов висловив обурення бездіяльністю комунального підприємства "Парки Одеси", проте в мерії не знають, як позбутися цього КП. 

Розмова про ліквідацію цього комунального підприємства розпочалася ще у вересні 2020 року.     

В лютому 2020 року директор департаменту міського господарства Дмитро Жеман заявив про намір об'єднати два комунальних підприємства, що відповідають за зелені насадження в місті.

В травні 2019 року правоохоронці обшукали робочий кабінет директора департаменту культури і туризму Одеської міськраді Тетяни Маркової, але не проводили слідчі дії в її будинку.

Обшук був пов'язаний зі справою в.о. директора КП «Парки Одеси» Олега Цибохіна, якого підозрювали у вимаганні 50 тисяч гривень у громадській організації «Лавка майстрів».

Поділитися