09 грудня 2021 р. 15:32

Одну з підозрюваних у справі кооперативу "Набережний квартал" звільнили від відповідальності

Одну з підозрюваних у справі кооперативу "Набережний квартал" звільнили від відповідальності

Київський районний суд Одеси звільнив від кримінальної відповідальності обвинувачену у справі розкрадання грошей інвесторів житлового кооперативу "Набережний квартал Жаботинського".

Як йдеться в ухвалі суду, рішення ухвалене у зв'язку із закінченням терміну давності злочину.

Слідство вважає, що гроші пайовиків розікрали шляхом укладання фіктивних договорів. Підставні особи виводили гроші на рахунки інших підприємств і бізнесменів. Розгляд тягнеться вже п'ять років, і вкладники сподіваються, що він нарешті завершиться. 

У червні на лаві підсудних опинилися Ігор Плейзор - вищий голова кооперативу, Олександр ЄременкоДар'я Зубко та Олександр Савченко

За даними видання "УСІ", саме Дар'ї Зубко наразі пощастило з ухвалою суду. 

Нагадаємо, зіткнення представників товариства з обмеженою відповідальністю «Олімпекс транс» із групою людей під керівництвом народного депутата Артема Дмитрука та представника кооперативу «Набережний Квартал – Жаботинського» сталося на будівельному майданчику 29 травня. 

В квітні 2021 року прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного із голів ОК «Набережний Квартал – Жаботинського», якого підозрюють у заволодінні майже 125 млн гривень коштів вкладників (ч. 5 ст. 191 КК України).

У жовтні 2020 року одного із голів ОК «Набережний Квартал – Жаботинського» було взято під варту.

В серпні 2019 року замовник житлового об'єкта будівництва вулиці Жаботинського в Одесі відкоригував необхідну документацію і отримав новий дозвіл на будівництво.

В квітні того ж року прокуратура Одеської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора кооперативу, причетного до махінацій з коштами інвесторів багатоповерхівки на вулиці Жаботинського.

В березні 2019 року Київський районний суд Одеси розглянув клопотання про зміну запобіжного заходу підозрюваному у заволодінні грошима інвесторів іншому директору кооперативу «Набережний квартал».

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку учасників, враховуючи особу підозрюваного і проаналізувавши практику ЄСПЛ, слідчий суддя задовольнив клопотання захисника.

В лютому того ж року Апеляційний суд лишив у силі запобіжний захід директору кооперативу будівництва на вулиці Жаботинського в Одесі.

Почалося все в 2016 році, коли ДАБІ зупинила будівництво «Набережного кварталу-Жаботинського» через правопорушення у сфері містобудівної діяльності та добудови незаконних поверхів, а так само постановило оштрафувати забудовника на близько 1,3 мільйона гривень. Відразу після цього керівництво ЖК «Набережний Квартал-Жаботинського» зникло як й грошові кошти пайовиків, а Гердас Дубріцкас і Приватне акціонерне товариство «Ханнер Інвест», в якому він був одним із засновників вийшли зі складу засновників кооперативу.

У 2017 році інвестори зробили спробу заселитися в житловий комплекс і продовжити його добудову самостійно, але Одеська міськрада ухвалила рішення відновити договір оренди землі, на якій побудований житловий комплекс, з компанією того ж Гердаса Дубріцкаса.

Поділитися