30 серпня 2021 р. 13:35

Одесу закриють для вантажівок в години пік

Одесу закриють для вантажівок в години пік

Комунальне підприємство "Спеціальний монтажно-експлуатаційний підрозділ" (СМЕП) узгодило з поліцією схеми заборони в'їзду великовантажного транспорту на територію міста Одеси. Вже цього тижня спеціалісти планують встановити перші знаки заборони на Південній дорозі та вулиці Чорноморського козацтва.

Про це під час апаратної наради в міській раді повідомив директор департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Артем Сидоренко

За його словами, фурам заборонять в'їжджати на дороги міста з 7 до 10 години та з 17 до 21 години. Таким чином в мерії прагнуть зменшити навантаження на інфраструктуру та запобігти заторам. 

Як зазначив міський голова Геннадій Труханов, справа в тому, що багато вантажівок рухаються містом перевантаженими, тож руйнують дороги. Особливо у період жнив, коли до порту прямують зерновози. Крім того, такий габаритний транспорт, чекаючи на в'їзд до ОМТП, створює на вулицях великі черги.

До речі, очільник громади спростував інформацію про те, що керівництво міста начебто задіяно в схемі отримання доходів від плати, що справляє приватне підприємство за дозвіл вантажівкам рухатись до порту існуючим платним автошляхом. 

Нагадаємо, у квітні товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой» почало роботи з прокладення нової дороги, яка з'єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южне. 5,3 кілометри автошляху буде збудовано з цементобетонним дорожнім покриттям за посиленою технологією та буде організовано дві  смуги руху.

5 лютого Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса – Южне – /М-14/ з під’їздами (під’їзд до Одеського морського порту). Переможцем визнали ТОВ «Ростдорстрой», що погодилося працювати за 2 мільярди 208 мільйонів 821 тисячу гривень тож 26 лютого з компанією уклали угоду.

У липні 2020 року під час робочої зустрічі одеського міського голови та представників муніципалітету з представниками ДП «Адміністрація морських портів України» та Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) повідомили, що згідно з Генеральним планом розвитку Одеси планована альтернативна дорога загального користування для проїзду фур в Одеський порт  проходитеме по вулиці Проектній.

У жовтні 2019 рокуАдміністрація морських портів отримала згоду на альтернативну дорогу в одеський порт, повз платній майданчики «Євротермінал».

Портовики наполягають, що альтернативна дорога в порт, без заїзду на «Євротермінал», повинна бути.

У лютому 2016 року на засіданні виконавчого комітету Одеської міськради була затверджена нова схема для вантажного транспорту, який прямує до Одеського порту. Згідно з рішенням виконкому, рух вантажівок вулицями Чорноморського Козацтва, Отамана Головатого, Церковної і Одарія було обмежено. Вантажний транспорт з Київської траси через селище Усатове повинен був їхати на естакаду і потім - в порт.

Поділитися