25 березня 2021 р. 21:23

Одеським медикам держава платитиме більше за пологи

Одеським медикам держава платитиме більше за пологи

Національна служба здоров'я України з 1 квітня збільшить тариф на пологи з 8 до 10 тисяч гривень, які будуть сплачуватися державою пологовому будинку, щоб пологи для пацієнтів були безкоштовними. 

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України. 

Незалежно від того, як відбулися пологи, НСЗУ сплачуватиме лікарням однаково. Також передбачається окремий контрактний пакунок на ведення спостереження за породіллям в амбулаторних умовах. Жінки отримають можливість безкоштовно обстежитися на всіх етапах вагітності. 

В НСЗУ закликають скаржитися в службу на пологові будинки, які вимагають якісь гроші. В службі обіцяють в такому разі повернути гроші та навіть розірвати угоду із медзакладом. 

Нагадаємо, постійна комісія з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності підтримала виділення коштів психоневрологічному інтернату «Оберіг» в селі Заводівка.

Комунальне некомерційне підприємство "Одеський обласний онкологічний диспансер" Одеської обласної ради" оголосило тендер для обрання поставника візуалізаційного обладнання для потреб медицини, стоматології та ветеринарної медицини.

Комунальні некомерційні підприємства Одеси отримали за 2020 рік від Національної служби здоров’я України (НСЗУ) 1 мільярд 403 мільйони 685 тисяч гривень відповідно до укладених договорів. 

Поділитися