23 грудня 2021 р. 19:09

Одеський виконком затвердив ціну тепла для населення на рівні минулого року

Одеський виконком затвердив ціну тепла для населення на рівні минулого року

Виконавчий комітет Одеської міської ради затвердив розрахунки нового тарифу на теплову енергію, запропоновані комунальним підприємством "Теплопостачання міста Одеси".

Відповідно до цих розрахунків, для категорій бюджетних установ тариф становитиме 3 тис. 762 грн, інших юридичних осіб – 5 тис. 795 грн, релігійних організацій – 3 тис. 850 грн за гігакалорію.

Для населення збережеться тариф, встановлений у 2020 році, – 1 тис. 813 грн.

"Щодо категорії населення – це всі одесити, які є нашими абонентами. Для цієї категорії наших споживачів незалежно від форми договору, укладеного з нашим підприємством, тариф цього опалювального сезону не підвищується. Це рішення затверджено в рамках Меморандуму, підписаного між Кабінетом Міністрів України, "Нафтогаз України" та Асоціацією міст України. Тариф для населення залишається на рівні, встановленому у 2020 році постановою Національної комісії, яка здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг", - розповіла директорка Комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова.

Крім того, сьогодні під час брифінгу після засідання виконкому Ганна Позднякова розповіла про відшкодування з держбюджету заборгованості перед КП "ТГО" за різницю в тарифах. 

Як повідомила очільниця КП, погашення заборгованості держбюджету перед КП "ТГО" проведено в сумі 520 млн гривень. Цей борг – різниця у тарифах, який накопичився з 2009 по липень 2021 року.

"Ми отримали з держбюджету відшкодування видатків на суму 520 мільйонів гривень, і ці кошти вже сьогодні будуть спрямовані на погашення нашої заборгованості за теплову енергію. Це дозволить нашому підприємству зменшити боргові зобов'язання. Хочеться особливо відзначити, що востаннє подібну компенсацію КП «ТГО» отримувало з держбюджету у 2018 році в розмірі 18 мільйонів гривень. Ми вважаємо це перемогою та гарною новиною перед початком нового року", - наголосила директорка КП. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України розподілив 26,9 мільярдів гривень субвенції місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах у 2021 році.

8 грудня Одеська міська рада підтримала виділення комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси" 500 мільйонів гривень на 2022 рік. 

Раніше Верховна Рада України ухвалила закон про зміни у бюджет 2021 року, врахувавши компенсацію для теплопостачальників суми відшкодування різниці в тарифах, а в разі ухвалення змін у другому читанні борг комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" перед НАК "Нафтогаз" реструктуризують.

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився скликати громадські слухання щодо обговорення проєкту тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та послуги з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів.

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" повідомило, що почало проводити нарахування плати за абонентське обслуговування з 1 листопада.

Поділитися