28 грудня 2021 р. 20:02

Одеський суд став на бік забудовника у суперечці щодо будівництва на Дерибасівській

Одеський суд став на бік забудовника у суперечці щодо будівництва на Дерибасівській

Одеський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради про скасування містобудівних умов та обмежень для проєктування торгівельного центру на вулиці Дерибасівській.

Про це йдеться в ухвалі суду. 

Мова про будівництво на місці колишнього готелю "Спартак", який знесли у 2008 році. Будувати має товариство з обмеженою відповідальністю "ОДС РЕНТ ГРУП".

30 листопада 2021 року від представника позивача до суду надійшла заява, у якій просять поновити строк звернення до суду, мотивуючи це тим, що тільки 15 вересня 2021 року посадовою особою Управління архітектурно будівельного контролю ОМР із залученням фахівця КУ "Муніципальна служба комунальної власності ОМР", представника Управління самоврядного контролю за використанням і охороною земель Департаменту земельних ресурсів ОМР проведено комісійне обстеження об`єкту містобудування з реконструкції нежитлових приміщень першого та підвального поверхів, розташованих за адресою: Одеса, провулок Красний, 4 без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів в плані під торгівельний центр з розширенням за рахунок добудови додаткового об`єму на земельній ділянці за адресою: Одеса, вул. Дерибасівська 25. В ході обстеження встановлено, що Департаментом архітектури та містобудування ОМР замовнику будівництва ТОВ "ОДС РЕНТ ГРУП" видані містобудівні умови та обмеження, які затверджені наказом №01-06/24 від 12 лютого 2020 року. Тобто про видачу оскаржуваних містобудівних умов позивачу стало відомо після здійснення комісійного обстеження, яке відбулось 19 травня 2021 року.

Нагадаємо, П'ятий апеляційний адміністративний суд задовільнив скаргу Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який у серпні став на бік будівельної компанії, що зводить житловий комплекс на Глушко, 17а. 

Київський районний суд Одеси звільнив від кримінальної відповідальності обвинувачену у справі розкрадання грошей інвесторів житлового кооперативу "Набережний квартал Жаботинського".

Консультативно-дорадча комісія Управління Державної архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради дозволила відкриття підземного паркінгу з торгівельно-офісними приміщеннями за адресою: вулиця Новощіпний ряд, 2.

Поділитися