10 червня 2021 р. 21:15

Одеський район лідирує за кількістю будинків, що підлягають передачі до комунальної власності громад

Одеський район лідирує за кількістю будинків, що підлягають передачі до комунальної власності громад

Найбільша кількість об’єктів житлового фонду, що підлягають передачі до комунальної власності територіальних громад, розташовані на території новоствореного Одеського району.

Про це під час засідання регіональної робочої групи з ефективності управління державним майном доповів директор департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної державної адміністрації Антон Шалигайло.

За його словами, йдеться про  40 будинків, з них 11 – житлових, решта – гуртожитки. Взагалі наразі в Одеській області нарахували 76 житлових будинків, що підлягають передачі до комунальної власності територіальних громад, проведено інвентаризацію 38 об’єктів, що складає 50 відсотків від їх загальної кількості. 

Окрім того, за словами директора департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації Сергія Готка, з 89 захисних споруд 66 розташовані в Одеському районі. У Білгород-Дністровському районі з 5 захисних споруд жодна не пропонується до передачі у власність територіальних громад, у Болградському районі розташована одна захисна споруда, яка пропонується до передачі, в Ізмаїльському районі з 11 захисних споруд одна пропонується до передачі, у Подільському та Роздільнянському районах розташовані по три захисних споруди, по одній з яких запропоновані для передачі.

Нагадаємо, департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оприлюднив онлайн-мапу бомбосховищ міста, які входять до Фонду захисних споруд. 

На мапі окремо вказані 208 звичайних бомбосховищ і 135 протирадіаційних сховищ в різних районах міста.

У квітні 2016 року Одеська обласна державна адміністрація опублікувала інтерактивну мапу захисних споруд цивільної оборони. Тоді згідно з мапою в Одесі були розташовані 87 таких споруд.

Менше всього бомбосховищ було в Березівському та в Кодимському районах, там подібні споруди розташовані по одному в районних центрах, а найбільше в Ізмаїльському районі – 73, причому 53 з них в Ізмаїлі.

Поділитися