24 грудня 2021 р. 13:15

Одеський муніципалітет розглядає введення платного проїзду до міста для вантажівок

Одеський муніципалітет розглядає введення платного проїзду до міста для вантажівок

Одеський муніципалітет розглядає можливість введення платного проїзду у місто для усіх без винятку вантажівок, щоб отримати гроші на ремонт доріг.

Про це повідомив Одеський міський голова Геннадій Труханов

За його словами, аналогічну можливість наразі також розглядають у Миколаєві. 

"В Миколаєві дорожня мережа наразі в поганому стані, тож вони сподіваються таким чином вирішити проблему, отримавши додаткові надходження від вантажівок. Одеса також витрачає на ямковий ремонт колосальні кошти", - зазначив мер.

Заступник мера Сергій Тетюхін, у свою чергу, зазначив, що на латання ям, що утворюються через постійне курсування містом вантажівок до порту з бюджету витрачають від 200 до 220 мільйонів гривень щорічно. Тим часом від порту міський бюджет отримує лише до 180 мільйонів із урахуванням податків на доходи фізичних осіб, що працюють на підприємстві. 

Нагадаємо, у серпні комунальне підприємство "Спеціальний монтажно-експлуатаційний підрозділ" (СМЕП) узгодило з поліцією схеми заборони в'їзду великовантажного транспорту на територію міста Одеси. 

У квітні товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой» почало роботи з прокладення нової дороги, яка з'єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южне. 5,3 кілометри автошляху буде збудовано з цементобетонним дорожнім покриттям за посиленою технологією та буде організовано дві  смуги руху.

5 лютого Служба автомобільних доріг в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення М-28 Одеса – Южне – /М-14/ з під’їздами (під’їзд до Одеського морського порту). Переможцем визнали ТОВ «Ростдорстрой», що погодилося працювати за 2 мільярди 208 мільйонів 821 тисячу гривень, тож 26 лютого з компанією уклали угоду.

У липні 2020 року під час робочої зустрічі одеського міського голови та представників муніципалітету з представниками ДП «Адміністрація морських портів України» та Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) повідомили, що згідно з Генеральним планом розвитку Одеси планована альтернативна дорога загального користування для проїзду фур в Одеський порт проходитеме по вулиці Проектній.

У жовтні 2019 року Адміністрація морських портів отримала згоду на альтернативну дорогу в одеський порт, повз платній майданчики «Євротермінал».

Портовики наполягають, що альтернативна дорога в порт, без заїзду на «Євротермінал», повинна бути.

У лютому 2016 року на засіданні виконавчого комітету Одеської міськради була затверджена нова схема для вантажного транспорту, який прямує до Одеського порту. Згідно з рішенням виконкому, рух вантажівок вулицями Чорноморського Козацтва, Отамана Головатого, Церковної і Одарія було обмежено. Вантажний транспорт з Київської траси через селище Усатове повинен був їхати на естакаду і потім - в порт.

Поділитися