23 квітня 2021 р. 22:15

Одеській митниці почали шукати нового керівника

Одеській митниці почали шукати нового керівника

Державна митна служба України оголосила конкурс на посаду керівника Одеської митниці та ще 12 територіальних підрозділів в інших регіонах України і керівника Енергетичної митниці,

Про це повідомили у пресслужбі ДМС.

В кандидата має бути вища освіта за освітнім ступенем не нижче магістра, досвід роботи на посадах державної служби категорій «Б» чи «В» або досвід служби в органах місцевого самоврядування, бо досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років. А також він має вільно володіти державною мовою.

На посаді переможець може розраховувати:

  • на оклад – 18 тисяч гривень;
  • надбавку за спеціальне звання посадових осіб митних органів;
  • надбавка за вислугу років;
  • інші надбавки, доплати та премії у розмірі.

Нагадаємо, у серпні 2020 року новим очільником Одеської митниці призначили Дениса Пудрика, який раніше обіймав посаду заступника начальника цієї ж митниці.

15 травня того ж року на засіданні колегії Державної митної служби за участі міністра фінансів Сергія Марченка та виконуючого обов’язки голови Держмитслужби Ігоря Муратова було прийнято рішення про припинення виконання обов’язків керівників восьми митниць, а керівникові Одеської митниці вручили попередження про наступне звільнення.

Трохи раніше ДБР заявили, що в Одеській митниці викрили на хабарі начальника одного з митних постів. Згодом у СБУ розповіли про корупційні схеми, у яких, за даними Спецслужби, були задіяні одеські митники.

Після цих заяв керівник Одеської митниці дав пресконференцію, на якій розповів, що особисто його ніхто не затримував, і ніяких підозр керівництво Одеської митниці не отримувало.

Поділитися