01 лютого 2021 р. 14:32

"Беріть лопати та прибирайте": мер Одеси обурився критикою роботи комунальників

"Беріть лопати та прибирайте": мер Одеси обурився критикою роботи комунальників

Одеський міський голова Геннадій Труханов різко висловився на адресу критиків роботи комунальних підприємств міста, яким одесити в соціальних мережах дорікають за повільну ліквідацію наслідків негоди в місті. 

Під час засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, 1 лютого міський голова заявив, що місце потерпало від стихії, яка мала місце останніми днями. 

"Почув таку тезу, мовляв, вони нічого такого не роблять, а це їхній обов'язок працювати, але я не згоден, бо є надзвичайна ситуація. Наприклад, лікарі, коли почалася надзвичайна ситуація з коронавірусом, вони не думали, коли отримували спеціальність, що їм доведеться працювати цілодобово у масках. Так само й наші комунальники працювали у мороз та вітер, за умови червоного рівня небезпеки. Невзмозі працівники "Зенетресту" прибрати 900 дерев. До місць аварії ще приїхати треба через затори. Тим, хто це розуміє я дякую, а тим, хто ще не зрозумів цього - порадив би взяти лопату у руки, та допомогати, а не сидіти за комп'ютером на писати пасквілі якісь", - заявив мер.

Нагадаємо, департамент міського господарства підрахував, скільки дерев постраждали від негоди, починаючи з 27 січня, та вже на 70% ліквідував наслідки. 

В Одесі на вулиці Пастера 30 січня обвалився балкон.

Електромережі, що забезпечують струмом 32 населених пункти в Одеській області залишалися пошкодженими станом на 7:00 31 січня.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляла, що кількість знеструмлених населених пунктів станом на 7:00 29 січня зросла у порівнянні із ранком 28 січня на 20 населених пунктів. 

Одеський муніципалітет з 9:30 27 січня тимчасово обмежив рух до міста вантажного автотранспорту, у зв'язку із погіршенням погодних умов. 

Наліпання мокрого снігу та сильний поривчастий вітер призвели станом на 7:00 27 січня до знеструмлення 117 населених пунктів у п'яти областях України. В Одеській області без світла сидять мешканці 13 населених пунктів.

25 січня Одеська міська рада звернулася до містян із проханням максимально обмежити переміщення містом та без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Впалі дерева пошкодили автівку та будинок.

Нагадаємо також, що зранку 13 січня в Одесі випав сніг, однак суттєвих перешкод для руху транспорту не створив - Одеські комунальники вночі розпочали прибирати сніг з тротуарів та доріг міста. Втім, без енергопостачання залишилися біля 20 населених пунктів. 

Раніше про випадіння снігу повідомляли мешканці Півдня регіону. Зазначимо також, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру зниження температури очікується після 14 січня.

Поділитися