13 вересня 2021 р. 16:19

Одеський мер підозрює будівельну компанію в планах забудувати територію двох санаторіїв

Одеський мер підозрює будівельну компанію в планах забудувати територію двох санаторіїв

Одеський міський голова Геннадій Труханов доручив підлеглим стежити за територіями санаторіїв Чувиріна на Французькому бульварі та «Чорне море" на 14 станції Великого Фонтану. 

Про це мер повідомив на апаратній нараді 13 вересня.

За його словами, на території цих двох оздоровниць незабаром планує розпочати будівництво група компаній Kadorr Group Аднана Ківана.  

«Починається так само, як колись у санаторії «Росія» - нібито планують будувати центр лікування онкології тощо. Але якщо подивитись на приклад «Росії» - який там побудували центр? Також візьміть під контроль територію санаторію Чувиріна, який також знаходиться в полі діяльності цієї компанії. І інформуйте на апаратних нарадах, хто і що там будує. Бо цікавий збіг, що усі забудови санаторіїв в Одесі - справа саме цієї компанії. Санаторії «Нефтяник» та «Фонтан». Я просто нагадую і розумію, чому деякі канали стали критикувати роботу мерії. Ми усіма силами будемо протистояти забудові цими халабудами зеленої зони міста», - заявив Труханів.

Також на цьому засіданні міський голова заявив, що планує зустрітися із командуванням військових через відмову передати місту ділянку землі, розташовану навпроти житлового будинку № 8 В по вулиці Армійській.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Одеська місцева прокуратура № 3 звернулась до Приморського районного суду з позовом про витребування з незаконного володіння громадянина земельної ділянки площею 0,1 га, розташованої в історичному ареалі «Французький бульвар» Одеси.

В січні того ж року прокуратура повідомила, що суд ухвалив рішення про задоволення її позовних вимог, що стосуються земельних ділянок на Французькому бульварі. Позовні вимоги прокуратури полягали у витребуванні двох ділянок з незаконного володіння громадянки. Вартість цієї землі складає близько 22 млн грн. Йшлося про землю санаторію Чувиріна.

Нагадаємо також, що суд наклав арешт на майно «Дитячого спеціалізованого клінічного санаторію «Хаджибей», який належить Міністерству охорони здоров`я вартістю 50 мільйонів гривень.

Поділитися