04 лютого 2021 р. 17:01

Одеський "Комітет виборців України" розпочинає співпрацю з двома народними депутатами України

Одеський "Комітет виборців України" розпочинає співпрацю з двома народними депутатами України

Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" розпочала співпрацю з двома народними депутатами України - Анатолієм Урбанським та Олегом Колєвим.

Як пояснили в пресслужбі організації, у рамках взаємодії з командами нардепів експерти організації будуть сприяти налагодженню співпраці команд народних депутатів із місцевими групами інтересів для майбутнього спільного вирішення окремих проблем у виборчих округах.

Що будуть робити?

Проведуть опитування команд народних депутатів щодо найбільш поширених проблем їх виборчих округів, з якими до депутатських приймалень найчастіше звертаються громадяни. Потім, на основі опитування, розроблять та нададуть командам депутатів перелік можливих груп інтересів в округах, які опікуються дотичними проблемами, а також допоможуть підготувати і супроводять модерований онлайн-виступ нардепів щодо їх законотворчої діяльності, порядку денного Верховної Ради та їх зв’язку із проблемами виборчого округу.

В свою чергу, представникам місцевих груп інтересів – громадським активістам, представникам профспілок, бізнес-об’єднань, органів самоорганізації населення, органів місцевого самоврядування запропонують пройти навчання з теми можливостей взаємодії з народними депутатами та можливостей вирішення місцевих проблем у взаємодії із ними.

В кінцевому рахунку Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" організує модеровану зустріч представників місцевих груп інтересів з народними депутатами, на якій учасники отримають можливість спільно обговорити проблему, своє бачення щодо впливу на її вирішення та домовитись про подальшу співпрацю.

Народний депутат України Олег Колєв з приводу участі в ініціативі зазначив: «Я вдячний Одеській обласній організації ВГО «Комітет виборців України» за надану можливість взяти участь в ініціативі з розбудови співпраці народних депутатів з місцевими групами інтересів.

На мою думку, кожен народний депутат України зобов'язаний підтримувати зв'язок зі своїми виборцями, громадськими організаціями, бізнесменами, профспілками. Важливо запроваджувати особливі підходи у роботі на окрузі, а саме проводити прийоми з метою обговорення найбільших проблем округу та виступати у ролі уповноваженого від своїх виборців із законодавчими ініціативами у Верховній Раді України».

У свою чергу народний депутат України Анатолій Урбанський підкреслив: «Я дуже часто зустрічаюсь з жителями свого виборчого округу і вважаю спілкування з виборцями однією з найважливіших складових своєї роботи як парламентаря. Адже так можна почути і про проблеми людей, і про недоліки роботи влади, і нерідко - цікаві пропозиції. А тому взаємодія з громадянським суспільством - це те, без чого неможливий демократичний розвиток. Тож буде дуже добре, якщо ми в рамках запропонованої ініціативи зможемо зробити цю взаємодію продуктивною».

У результаті активні групи виборців в округах можуть разом з депутатами виробити дорожні карти для вирішення визначеної проблеми і - у перспективі - вирішити її спільними зусиллями.

Нагадаємо, Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» раніше повідомила, що шукає народних депутатів, які зацікавлені в розбудові співпраці з місцевими групами інтересів у вирішені проблем виборчого округу.

Минулого року Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» підписала меморандуми про співпрацю з двома народними депутатами, обраними від мажоритарних округів Одеської області, - Анатолієм Урбанським (виборчий округ №143) та Сергієм Колебошиним (виборчий округ №140).

Нагадаємо також, що партнери Одеського КВУ очолили Глобальну мережу національних спостерігачів за виборами.

Зазначимо, що ОПОРА вже кілька виборчих компаній постійно співпрацює з Одеською обласною організацією "Комітету виборців України". 

Проєкт «Ефективна взаємодія жителів та народних депутатів Одеської області – запорука демократичного представництва» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» в межах Програми USAID РАДА, що виконується Фондом Східна Європа

                                     

Поділитися