14 січня 2021 р. 13:00

Одеський Комітет виборців ініціює нову програму підтримки для нардепів

Одеський Комітет виборців ініціює нову програму підтримки для нардепів

Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» шукає народних депутатів, які зацікавлені в розбудові співпраці з місцевими групами інтересів у вирішені проблем виборчого округу.

Про це повідомили у пресслужбі ООО ВГО «Комітет виборців України».

В рамках участі в ініціативі народному депутату разом з командою ООО ВГО «Комітет виборців України»:

  • Проведе опитування команди народного депутата щодо найбільш поширених проблем виборчого округу, з якими звертаються до громадської приймальні громадяни та наявної в команди інформації щодо представників груп інтересів щодо відповідних проблем (лютий 2021 року);
  • На основі опитування команди народного розробить та надасть перелік можливих груп інтересів в окрузі з дотичної проблеми (мають досвід, експертизу, працюють над вирішення цієї ж проблеми або аналогічного) для розбудови подальшої співпраці у вирішенні проблеми (березень 2021 року);
  • Допоможе підготувати та супроводить модерований онлайн-виступ народного депутата щодо його/її законотворчої діяльності, порядку денного Верховної Ради та їх зв’язку із проблемами виборчого округу (березень-квітень 2021 року);
  • Допоможе організувати та провести модеровану зустріч народного депутата з однією з груп інтересів в виборчому окрузі, яка займається вирішенням тієї ж проблеми, з якою до народного депутата звертаються громадяни (квітень 2021 року).

Для участі в ініціативі організації народних депутатів, що представляють Одеську область, просять заповнити коротку анкету за посиланням до 28 січня 2021 року.

Народних депутатів та їх команди просять звернути увагу, що в рамках ініціативи також будуть відібрані представники місцевих груп, які пройдуть спеціальне навчання, що допоможе їм розібратись в функціях народних депутатів та їх повноваженнях в вирішенні проблем виборчого округу, допоможе набути навик формулювати проблеми та пошуку шляхів впливу на її вирішення. В результаті група інтересів напрацює звернення до народного депутата, яке буде містити не тільки саму проблему, а й буде містити бачення щодо шляхів впливу на проблему за участі народного депутата.

В кінцевому рахунку, Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» організує модеровану зустріч представників місцевої групи інтересів з народним депутатом, на якій учасники отримають можливість спільно обговорити проблему, свої побачення щодо впливу її вирішення та домовитись про подальшу взаємодію. 

Нагадаємо, минулого року Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» підписала меморандуми про співпрацю з двома народними депутатами, обраними від мажоритарних округів Одеської області, - Анатолієм Урбанським (виборчий округ №143) та Сергієм Колебошиним (виборчий округ №140).

Нагадаємо також, що партнери Одеського КВУ очолили Глобальну мережу національних спостерігачів за виборами.

Зазначимо, що ОПОРА вже кілька виборчих компаній постійно співпрацює з Одеською обласною організацією "Комітету виборців України". 

Проєкт «Ефективна взаємодія жителів та народних депутатів Одеської області – запорука демократичного представництва» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» в межах Програми USAID РАДА, що виконується Фондом Східна Європа.

                 

Поділитися