26 серпня 2021 р. 21:10

Одеський інститут Філатова став Національним науковим центром

Одеський інститут Філатова став Національним науковим центром

Кабінет Міністрів України погодив указ Президента України про надання Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова Національної академії медичних наук України статус національного наукового центру.  

Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 26 серпня.

Як йдеться в тексті указу, таке рішення ухвалено з урахуванням значення наукових досліджень, що проводяться в інституті, міжнародного визнання та вагомого внеску у забезпечення розвитку офтальмологічної галузі.

Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова Національної академії медичних наук України заснований у 1936 році академіком Володимиром Філатовим

На базі Інституту функціонують п'ять центрів національного значення: центр увеїтів, центр опіків очей, офтальмоонкологічний центр, центр дитячої офтальмології, травматологічний центр.

В Інституті працює спеціалізована вчена рада з захисту докторських і кандидатських дисертацій. За роки існування Інституту захищені понад 70 докторських та 300 кандидатських дисертацій за фахом «Офтальмологія».

 

Нагадаємо, в квітні 2020 року Державна установа «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова Національної академії медичних наук України» за переговорної процедурі уклало угоду з ТОВ «Південь-Укрбуд», за яким заплатить компанії 69 мільйонів 54,2 тисячі гривень. Раніше компанії вже заплатили за ці роботи 274 мільйони 741,7 тисяч гривень.

У квітні 2020 року працівники Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію державної установи «Інститут очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П. Філатова Національної академії медичних наук України» за період з 1 березня 2016 року по 31 грудня 2019 року. Під час перевірки були виявлені фінансові порушення на загальну суму 3,5 мільйона гривень.

Поділитися