26 листопада 2021 р. 10:54

В Приморському районі Одеси виявили 71 небезпечний будинок

В Приморському районі Одеси виявили 71 небезпечний будинок

Десятки будинків в Приморському районі Одеси знаходяться у незадовільному стані або загрожують обваленням. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Одеської міської ради Олександр Асауленко.

Він оприлюднив перелік таких будинків, наданий департаментом міського господарства. В переліку адреси 71 будинку. 53 на території Порто-Франківського житлово-комунального сервісу та 18 на території Фонтанського ЖКС. 

Зазначимо, що у червні 2020 року депутатка Одеської міської ради Лілія Леонідова на своїй сторінці у Facebook вже оприлюднювала  результати інвентаризації старих та аварійних будинків в Одесі.

Тоді у веденні житлокомунсервісів Одеси нарахували 263 аварійних та 613 старих на 61% будинків. Причому 143 із них розташовані біля будівельних майданчиків.

Нагадаємо, 6 липня в Одесі сталися два обвали на вулиці Старопортофранківській, 10 де впала частина нежитлової будівлі та ніхто не постраждав, та на Степовій, 34 де від падіння стелі загинула жінка.   

Так, 27 червня о 20 годині черговий обвал будівлі на вулиці Косвенна, 27.   

Дещо раніше на одеському Пересипу теж впала стіна приватного підприємства.

12 червня обвалилася верхня частина фасаду будівлі одеського Головпоштамту, розташованого на вулиці Садовій, 10 в центрі міста.

7 червня шматок карниза впав з будівлі на Канатній, 84. Це прибутковий будинок А. І. Барт, споруджений 1903 року.

Раніше обвалення балкона з фасаду пам'ятки архітектури місцевого значення на вулиці Великій Арнаутській, 24 відбулося ввечері 2 червня.

21 травня сім великих ділянок аварійного карниза впали по всьому периметру будинку на розі Тираспольської і Кузнечної в центрі Одеси. 

Перелік нижче

Поділитися