13 жовтня 2021 р. 18:00

Одеські школярі перейдуть на дистанційне навчання з понеділка

Одеські школярі перейдуть на дистанційне навчання з понеділка

Учні шкіл Одеси перейдуть на дистанційне навчання в школах з понеділка, 18 жовтня, і навчатимуться так тиждень, а потім підуть на канікули.

Про це повідомила директорка департаменту освіти Одеської міської ради Олена Буйневич.

"З урахуванням наявного погіршення епідситуаціі, закриття майже 200 класів на карантин, з 18 жовтня на тиждень рекомендоване школам міста дистанційне навчання. З 25 жовтня по 29 жовтня включно - осінні канікули", - зазначила посадовиця.

Раніше Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запропонувала Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист для того, щоб перенести початок канікул з 25 жовтня на 18 жовтня.

Міністерство охорони здоров'я України 12 жовтня зафіксувало 38 летальних випадків від COVID-19 в Одеській області. Також минулої доби захворіли 1 тисяча 525 мешканців регіону.

11 жовтня не було зафіксовано летальних випадків від COVID-19 в Одеській області, хоча МОЗ і нарахувало 816 нових хворих за добу у регіоні.

Кабінет Міністрів України під час засідання 11 жовтня змінив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки. 

В Одеській області з початку жовтня відбувся різкий сплеск захворюваності коронавірусом, а для лікування хворих не вистачає лікарів.

Новий спалах COVID-19 зафіксували у дитячому центрі "Молода гвардія" в Одесі минулого тижня. Наразі хворіють 14 дітей.

Міністерство охорони здоров'я України 10 жовтня нарахувало 33 нових летальних випадки COVID-19 в Одеській області, тобто більше, ніж у інших регіонах країни. 

Одеська область перебуває в "помаранчевій" зоні, причому порівняно з попередніми днями ситуація змінилася.

Як повідомила пресслужба Одеської міської ради, на 9 жовтня в трьох опорних лікарнях Одеси були вільні 115 ліжок для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України 9 жовтня нарахувало 11 тисяч 344 нових хворих на COVID-19. Така інформація опублікована на сайті МОЗ.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради вирішила ввести на території міста «жовтий» рівень епідемічної небезпеки.

В Україні зможуть самостійно виявляти штами коронавірусу.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, потужність обладнання для секвенування (виявлення нових штамів)  - 400 зразків на місяць.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися