13 квітня 2021 р. 16:20

Одеські митники недорахувалися товарів на півмільйона доларів

Одеські митники недорахувалися товарів на півмільйона доларів

Співробітники Державної митної служби під час проведення інвентаризації товарів, розміщених на митному складі відкритого типу одеського підприємства, виявили відсутність восьми контейнерів.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Загальна вага товару — 157 тонн, вартість — 473 тисячі доларів. При цьому митні платежі від товару, який не виявили, складають майже 6 млн грн.

Інвентаризація товарів відбувалась у період з 16 березня по 26 березня 2021 року. 

За результатами інвентаризації, встановлено як відсутність на митному складі товарів, розміщених у митному режимі, так і наявність на митному складі товарів, не поміщених у цей режим.

Через виявлені порушення Одеська митниця Держмитслужби видала наказ про зупинення експлуатації митного складу одеського підприємства та склала 5 протоколів про порушення митних правил за ст. 472 МКУ. Матеріали інвентаризації передані до відділу митного аудиту для здійснення контрольно-перевірочних заходів у порядку ст. 346-351 МКУ. 

6 квітня своїм наказом Держмитслужба зупинила дію дозволу на провадження митної брокерської діяльності для підприємства, що порушило митне законодавство.

12 квітня посадові особи Одеської митниці Держмитслужби виявили відсутність 8 контейнерів з товарами широкого вжитку. 

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції проти контрабандистів та звільнила більше сотні митників.

Державна митна служба України 3 грудня 2020 року створила 26 нових митниць в країні та призначила їм нових тимчасових керівників. 

Згідно з повідомленням, тимчасовим керівником Одеської митниці призначили Андрія Танцерова.  

Поділитися