20 січня 2021 р. 12:51

Одеська команда заявилася на російську «Лігу сміху» разом з так званою «ДНР» (оновлено)

Одеська команда заявилася на російську «Лігу сміху» разом з так званою «ДНР» (оновлено)

Команда «Збірна медиків» з Одеси планує взяти участь в російській версії проєкту «Ліга сміху» студії «Квартал 95», в якій також планують взяти участь команди не лише з Російської Федерації, але й з так званої «Донецької народної республіки».

Про це повідомив колишній радник міського голови Дніпра Євген Гендін на свої сторінці у Facebook.

«• одесская команда "Сборная медиков" имеет честь выступать после команды "Дуэт имени нет" из "донецкой народной республики"
• "Муа", Украина разогревает перед "СССР", Владимир
• "Падик-19", Запорожье втиснулся между Сборной Усть-Кузьминска и "Кэшем и Трэшем" из самих Чебоксар.
• ну, а "Подруги твоего парня", Харьков - они под Владимиром, но над Питером
• и все вместе они, конечно, похлопают 168-й команде - "Всё Пуteam" ("днр")
Это кастинг. Это Лига Смеха в Москве. Это франшиза от дистрибьютора. Всё по-белому. Точнее, по-бело-сине-красному. Бывает.
• И вообще: "Лига смеха - это совместный проект канала СТС и "Международного Союза КВН". 
(нерушимого союза, который весело и задорно проводил игры в оккупированном Крыму)», - написав він.   

Також у переліку є команди з Харкова та Запоріжжя. 

15:38 Втім, ведучий та організатор Одеської Ліги сміху Дмитро Шпинарьов стверджує, що відома йому команда з назвою "Сбірна медиків" не збирається їхати до Росії. 

"Як ведучий і організатор Одеської Ліги сміху хочу сказати, що відомих мені Одеських команд Муа і Збірна Одеси давно не існує), а команда «Збірна медиків» хоч і існує, але нікуди їхати не збирається", - написав він на своїй сторінці у Facebook. 

 

Раніше стало відомо, що російський телеканал СТС з держінвестиціями купив права на адаптацію «Ліги сміху» та планує запуститися в РФ вже навесні.

За оцінками учасників ринку, студія «Квартал 95», в якій Володимиру Зеленському до президентства належала 18-відсоткова частка, надала права на адаптацію шоу і може отримувати до 15 тисяч доларів США за кожен епізод. Загалом в Росії наразі планують зняти сім епізодів. 

«Ліга сміху» (Чемпіонат України з гумору) - телевізійний гумористичний проєкт, створений в 2015 році студією «Квартал 95» і компанією Drive Production.

Директор проєкту Наум Барула до 2013 року був керівником Міжнародного союзу КВН, а редактор Андрій Чивурін редагував Вищу Лігу КВН до 2012 року.

У пресслужбі Кварталу на питання журналістів про продаж прав на «Лігу сміху» в Росію відповіли, що студія «Квартал 95» з 2012 року співпрацює зі шведською компанією Eccho Rights, яка є ексклюзивним представником в відношенні дистрибуції контенту студії «Квартал 95» за межами території України. При цьому Eccho Rights володіє власною стратегією продажів, на яку правовласник не впливає.

Телеканал СТС є флагманським мовником медіахолдингу СТС Медіа, який належить АТ «Медіа інвестиції».

З кінця 2018 року основними власниками СТС Медіа є медіахолдинг «Національна Медіа Група» (НМГ) і російський держбанк ВТБ. НМГ володіють структури банку «Росія» Юрія Ковальчука (за даними ЗМІ близький до Володимира Путіна), Олексія Мордашова і кілька приватних інвесторів, імена яких група не розкриває.

До угоди СТС Медіа на 75% належало холдингу ЮТВ, яким володів бізнесмен Іван Таврін. Решта - кіпрському Telcrest, акціонери якого - НМГ, ВТБ, структури власника «Северстали» Олексія Мордашова і «Сургутнефтегаза».

Нагадаємо, Володимир Зеленський став президентом України у 2019 році. Зокрема 20 травня новообраний президент України Володимир Зеленський прийняв присягу глави держави і з 20 травня, вступив на посаду. Офіційна церемонія проходила в будівлі Верховної Ради.

Наступного дня він підписав указ про розпуск парламенту. А за тиждень повернув громадянство України Міхєїлу Саакашвілі

У липні 2019 року Володимир Зеленський прибув до Одеси з неофіційним візитом. В Одесі він встиг побувати на гумористичному шоу "Ліга сміху", ведучим якого він раніше був. Відзначимо, що на концерті не прозвучало жартів на його адресу, хоча на адресу експрезидента Петра Порошенка учасники жартували.

В 2015 році коміки зі студії «Квартал 95» висміяли передвиборчі біл-борди «Опозиційного блоку» і агітаційні банери Сергія Ківалова - кандидата в мери Одеси.

Поділитися