10 червня 2021 р. 14:15

Одеська прокуратура хоче вигнати ресторатора Лібкіна з санаторію на Французькому бульварі

Одеська прокуратура хоче вигнати ресторатора Лібкіна з санаторію на Французькому бульварі

Позов заступника прокурора Одеської області до регіонального відділення Фонду держмайна і ТОВ «Драйв-ІН» почав розглядати господарський суд області.

Йдеться про старовинний маєток на території санаторію імені Чкалова, що на Французькому бульварі, повідомляє «Думська».

З 2004 року там функціонує ресторан «Дача» відомого підприємця Савелія Лібкіна (власника «Драйв-ІН»).

Будівля була приватизована їм в грудні 2018 року - на думку правоохоронців, незаконно. Зараз прокуратура домагається повернення об'єкта в державну власність.

Особняк, який займає «Дача», був побудований в кінці XIX століття за проектом архітектора Фелікса Гонсіоровського. Спочатку належав Людвігу Мерінгу - вельми багатому одеському лікарю.

Є частиною пам'ятки архітектури і містобудування місцевого значення під назвою «Комплекс дач» (всього їх вісім).

Нагадаємо, П`ятий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення скаргу Виконавчого комітету Одеської міської ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який визнав протиправним та нечинним рішення виконкому «Про організацію дорожнього руху по пров.Красному на ділянці від Дерибасівської до вул.Грецької». 

Одеський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Стройсервіс ЮГ», яке вимагає визнати протиправним та скасувати рішення Одеської обласної ради 19 лютого щодо зміни розпорядника бюджетними коштами. 

Приморський районний суд Одеси дозволив Службі безпеки України здійснення спеціального досудового розслідування щодо засновника та голови політичної партії «Родина» Ігоря Маркова, який переховується в Російській Федерації. 

Поділитися