22 листопада 2021 р. 16:35

Одеська ОДА відзвітувала про підключення до тепла житлових будинків та медичних закладів

Одеська ОДА відзвітувала про підключення до тепла житлових будинків та медичних закладів

Усі 24 обласні державні адміністрації прозвітували про 100% підключення тепла у житловому секторі та аналогічний показник – у закладах охорони здоров’я.

Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

"Усі обласні державні адміністрації прозвітували про підключення до теплопостачання 100% житлового фонду та медичних закладів. Водночас вже зараз маємо подбати про те, якими будуть майбутні опалювальні сезони, й активніше працювати над підвищенням енергоефективності будівель. Це – одне з пріоритетних завдань для кожної громади. Уряд надає чимало можливостей для розвитку цього напряму у громадах. Зокрема, йдеться про програму "Енергодім" Фонду енергоефективності", – наголосив Олексій Чернишов.

Очільник Мінрегіону додав, що вартість тепла та гарячої води у цьому опалювальному сезоні для населення зростати не мають. Це – умова, яка зафіксована в Меморандумі щодо сталого проходження опалювального сезону й регіони мають її дотримуватися. Голови обласних державних адміністрацій мають доручення тримати це питання на контролі.

Нагадаємо, реконструкція теплових мереж під Старобазарним сквером в центрі Одеси коштуватиме бюджету міста 90 мільйонів гривень. 

директорка комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» Ганна Позднякова заявила про відсутність свого підпису під так званим тарифним меморандумом від 30 вересня. 

Раніше стало відомо, що чисельні аварії в мережах теплопостачання в Одесі призвели до того, що станом на 8 листопада 102 навчальні заклади міста залишалися без тепла. Про це під час  дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Одеської міської ради повідомила директорка департаменту освіти та науки Олена Буйневич.

Перевірка, через яку Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу оштрафувала комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси», відбулася ще у 2017 році і з того часу котельні мають усі необхідні дозволи на викиди. Про це повідомила директорка підприємства Ганна Позднякова на своїй сторінці у Facebook. 

Втім, можливо, оприлюднення відповідного повідомлення про штраф пояснюється тим, що лише 4 листопада 2021 року гроші було стягнуто за рішенням Господарського суду Одеської області.

Кабінет Міністрів України вирішив внести Одеську теплоелектроцентраль до переліку об'єктів великої приватизації. Як зазначається в постанові уряду, також до переліку повернуться ще чотири ТЕЦ: Херсонська, Дніпровська, Криворізька та Сєвєродонецька.

Поділитися