16 червня 2021 р. 20:13

Одеська область отримає понад 19 мільйонів на житло для переселенців

Одеська область отримає понад 19 мільйонів на житло для переселенців

Кабінет Міністрів України розподілив 248 мільйонів 445 тисяч гривень субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за житло для 190 внутришньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Як вирішили на засіданні 16 червня, Одеська область отримає з цих грошей 19 мільйонів 457,7 тисячі гривень.

Найбільше виділили бюджетам Донецької області - 58 мільйонів 259 тисяч гривень. На другому місці Луганська область - 55 мільйонів 897 тисяч гривень, а на третьому Київ - 46 мільйонів 798 тисяч гривень. Одеська область таким чином опинилася на четвертому місці. Далі йде Миколаївська область - 9 мільйонів 755,2 тисячі гривень. 

Щоб збільшити картинку, відкрийте її в новому вікні

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розподілив 50 мільйонів гривень субвенції на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2021 рік.

У березні Міністерство фінансів виділило найбільші програми держбюджету, що спрямовані на підтримку місцевих бюджетів і сумарно складають 142,4 мільярди гривень. 

Громади Одеської області у 2020 році найменше використали кошти державної субвенції за трьома напрямками: "розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості", "надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами" та "соціально-економічний розвиток окремих територій". 

В листопаді минулого року радниця з питань муніципальних фінансів та управління Одеського Регіонального офісу програми «U-LEAD з Європою» Олеся Голинська провела аналіз оцінки показників бюджетів 872 ОТГ України за 9 місяців 2020 року.

Поділитися